Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g griselever, 1 cm tykke skiver
6 tomater
30 g durumhvedemel eller almindeligt hvedemel
Salt
Peber
25 g smør
Frisk salvie eller tørret
Salsa
2 grønne peberfrugter
2 gule peberfrugter
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 citron
2 spsk olivenolie
Tilbehør
Fuldkornsbrød, 300 g
Sådan gør du
Salsa
- Skær peberfrugterne i små tern.
- Bland dem med finthakket rødløg, presset hvidløg og fintreven citronskal.
- Rør olien i og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tomater
- Skær tomaterne i både.
Kødet
- Fjern eventuelle sener på leverskiverne og vend dem i melet, der er blandet med salt og peber.
- Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
- Brun leveren ca. 2 minutter på hver side.
- Tilsæt grofthakkede salvieblade eller tørret salvie efter smag samt tomatbåde.
- Vend det forsigtigt og lad det hele stege nogle minutter, så tomaterne er varme og leveren er lige netop gennemstegt.
- Smag til med salt og peber.
Energifordeling
Nu hedder det griselever. Tidligere hed udskæringen svinelever.
Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten):
Energi: 2516 kJ (599 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 10 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 427 kJ (102 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g