Grisekøds-salat med lime og mynte i salatblade

Lækkert krydret grisekød med lime og mynte som anrettes i salatblade delt i både. Toppes op med syrlige løg og korianderblade. Velegnet til buffet eller frokostbord.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Frokost, Buffet | Gæster, Hverdag, Jul, Weekend


Svinekøds-salat med lime og mynte i salatblade

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter + min. 1 time til marinering af løg

Det skal du bruge

16 personer til buffet eller frokostbord

500 g hakket grisekød 
1 rød chili
10 g frisk ingefær
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
½ dl bouillon eller æblejuice
1-1½ lime eller 1 citron
2-3 spsk fishsauce
1 spsk farin eller en anden type sukker

Syrlige løg
1 rødløg
1 -1½ lime eller 1 citron

 

Tilbehør

2-3 hjertesalat eller 1 icebergsalat
½ potte koriander eller mynte

Sådan gør du

Lav først de syrlige løg.
Skær rødløget igennem på langs og derefter i tynde skiver. Overhæld dem med 3 spsk lime- eller citronsaft. Lad det trække minimum 1 time.
Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. Skræl og hak ingefær, hvidløg og chili fint. Kom olien på en stor og evt. dyb pande. Steg krydderierne i olien ca. 1 minut. Tilsæt kødet og vend det under omrøring, så det skiller ad og skifter farve. Tilsæt bouillon, 3 spsk limesaft, fishsauce og farin. Kog det igennem under omrøring til væsken er kogt ind. Hæld kødet over i en skål, og lad det afkøle.

Anret kødet i 16-20 hjertesalatblade eller icebergsalat delt i kvarter og derefter delt i både med 2 lag blade. Top op med syrlige løg og korianderblade.

Tips

  • De syrlige løg kan laves flere dage i forvejen og opbevares i køleskab. 
  • I stedet for syrlige løg kan bruges lidt fintsnittet syltet ingefær til sushi. 
  • Kødblandingen må gerne være stuetemperatur eller lidt lun. 
  • Koriander eller mynte kan også hakkes og blandes i det kolde kød.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 90 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 290 kJ (69 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 3 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 322 kJ (77 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 3 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 90 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 330 kJ (79 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 3 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 367 kJ (87 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 3 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g