Grisekød i salat

Velsmagende hakket grisekød i romainesalat som dampes i små portionspakker. Serveres med ris med hakket persille samt sojasauce som tilbehør.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svinekød i salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød, 6%, 10% eller 18% fedt 
Salt og peber
2 æg
1 løg
1 spsk hvedemel
2 romainesalat
Stanniol

Tilbehør

3 dl ris
½ bundt persille - gerne bredbladet
½ dl sojasauce

Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg, fintrevet løg og mel i en foodprocessor eller blender. Stil farsen i køleskab til salatbladene er klar til at blive fyldt.

Kog risene. Bland hakket persille i risene ved servering.

Læg 5-6 salatblade i letsaltet kogende vand, til de er bløde. Fortsæt til der er 20-25 blade. Tag salatbladene op og læg dem i koldt vand. Lad dem dryppe af i en si. Skær evt. det nederste grove stykke af midterribben - uden at ødelægge bladene.
Læg 2-3 blade oven på hinanden, alt afhængig af størrelsen, og læg en portion fars midt på. Fold salaten om farsen. Pak rullerne ind i stanniol - som små toppe.

Damp pakkerne i en gryde med kogende vand i ca. 10 minutter.

Tips

  • Farsen kan evt. krydres med hakket persille, hvidløg, fintrevet ingefær, hakket koriander eller saft/skal af en lime. 
  • Hakket koriander kan blandes i den kogte ris i stedet for persille.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2033 kJ (484 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 52 g

kostfibre: 5 g

fedt: 13 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 333 kJ (79 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2196 kJ (523 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 52 g

kostfibre: 5 g

fedt: 18 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 359 kJ (86 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g