Tilberedningstid
Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm
Det skal du bruge
2 personer
8 skiver grisebryst i skiver uden ben og brusk, kogestykke eller stegestykke til stegt flæsk, 1 cm tykke, ca. 400 g - uden svær ca. 350 g
4 træspid eller metalspid
Marinade
½ dl soya sauce
1-2 cm frisk ingefær
Grøntsager
3 gulerødder
½ kinaradise, ca. 150 g
3 forårsløg
Salt
Wasabiyoghurt
½-1 dl græsk yoghurt, 10 %
Lidt wasabi som pulver eller på tube
Tilbehør
150 g groft brød
Sådan gør du
Tænd for grillen. Læg træspiddene i koldt vand.
Skær sværen af grisebrystet og skær skiverne midt over, så de er ca. 6 cm bredde.
Rør marinaden sammen af soya sauce og 1 tsk revet ingefær.
Kom 2/3 af marinaden på kødet. Gem resten til grøntsagerne.
Sæt kødet på spid.
Grill kødet over indirekte varme eller læg kødet i en foliebakke eller på folie med opfoldede kanter, så fedtet ikke løber ned i grillkullene.
Grill til kødet er gyldent og sprødt. Vend kødet jævnligt.
Skær gulerødder og kinaradise i tændstiktynde strimler. Skær forårsløg i skrå skiver. Kog grøntsagerne i letsaltet vand nogle få minutter så de stadig er sprøde. Server grøntsagerne varme eller kolde vendt i marinaden.
Rør wasabi i yoghurten og husk at smage på den, da wasabi er stærk i smagen og smagen kan blive stærkere, hvis den får lov til at stå nogle minutter.
Tips
- Kødet kan ligge i marinaden i op til 3 timer. Kom evt. kødet på spid før marinering.
- Kødet kan også steges i ovnen ved 200 grader, til det er gyldent og sprødt.
- Soya-ingefær marinaden kan tilsættes lidt honning. Kødet bliver da meget hurtigere brunt på grillen - pas på det ikke bliver for mørkt.
- Vælg grøntsager efter årstid og lyst.
- Alle "faste" surmælksprodukter kan bruges i stedet for græsk yoghurt.
- Wasabi er japansk peberrod.
Energifordeling
Nu hedder det bryst fra gris, koge- eller stegestykke. Før hed udskæringen svinebryst fra svin, koge- eller stegestykke.
Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten):
Energi: 3406 kJ (811 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 52 g
kostfibre: 8 g
fedt: 49 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 657 kJ (156 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 9 g