Grisebryst på spid med grøntsager og wasabiyoghurt

Prøv denne lækre sommerret med asiatisk inspireret tilbehør.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Svinebryst på spid med grøntsager og wasabiyoghurt

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm

Det skal du bruge

2 personer

8 skiver grisebryst i skiver uden ben og brusk, kogestykke eller stegestykke til stegt flæsk, 1 cm tykke, ca. 400 g - uden svær ca. 350 g
4 træspid eller metalspid

Marinade
½ dl soya sauce
1-2 cm frisk ingefær

Grøntsager
3 gulerødder
½ kinaradise, ca. 150 g
3 forårsløg
Salt

Wasabiyoghurt
½-1 dl græsk yoghurt, 10 %
Lidt wasabi som pulver eller på tube

Tilbehør

150 g groft brød

Sådan gør du

Tænd for grillen. Læg træspiddene i koldt vand.

Skær sværen af grisebrystet og skær skiverne midt over, så de er ca. 6 cm bredde. 
Rør marinaden sammen af soya sauce og 1 tsk revet ingefær.
Kom 2/3 af marinaden på kødet. Gem resten til grøntsagerne.

Sæt kødet på spid.
Grill kødet over indirekte varme eller læg kødet i en foliebakke eller på folie med opfoldede kanter, så fedtet ikke løber ned i grillkullene.
Grill til kødet er gyldent og sprødt. Vend kødet jævnligt.

Skær gulerødder og kinaradise i tændstiktynde strimler. Skær forårsløg i skrå skiver. Kog grøntsagerne i letsaltet vand nogle få minutter så de stadig er sprøde. Server grøntsagerne varme eller kolde vendt i marinaden.

Rør wasabi i yoghurten og husk at smage på den, da wasabi er stærk i smagen og smagen kan blive stærkere, hvis den får lov til at stå nogle minutter.

Tips

  • Kødet kan ligge i marinaden i op til 3 timer. Kom evt. kødet på spid før marinering.
  • Kødet kan også steges i ovnen ved 200 grader, til det er gyldent og sprødt.
  • Soya-ingefær marinaden kan tilsættes lidt honning. Kødet bliver da meget hurtigere brunt på grillen - pas på det ikke bliver for mørkt.
  • Vælg grøntsager efter årstid og lyst.
  • Alle "faste" surmælksprodukter kan bruges i stedet for græsk yoghurt.
  • Wasabi er japansk peberrod.

Energifordeling

Nu hedder det bryst fra gris, koge- eller stegestykke. Før hed udskæringen svinebryst fra svin, koge- eller stegestykke.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 520 g af retten): 

Energi: 3406 kJ (811 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 52 g

kostfibre: 8 g

fedt: 49 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 657 kJ (156 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 9 g