Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 grisemørbrad, ca. 500 g
1 dåse kokosmælk 18-20 % fedt, 4 dl
3 spsk rød karry pasta
Salt og peber
4 fed hvidløg
3 gulerødder, ca. 250 g
1 blomkål, ca. 500 g
250 g svampe, fx champignon eller portobello
Soja
Evt. frisk koriander
Tilbehør
4 dl ris
Sådan gør du
Kog ris som anvist på pakken.
Kog kokosmælken med rød karrypasta til det er kogt lidt ind.
Fjern sølvsene og bimørbrad fra mørbraderne og afpuds for sener, fedt og hinder. Skær kødet i 1 cm tynde skiver og krydr med salt og peber. Kom kødet i gryden til kokosmælken og kog i ca. 5 minutter.
Pil og hak hvidløg. Skræl gulerødder og skær i tynde skiver. Skyl blomkål og del i små buketter. Rens svampe og del i kvarte.
Kom grøntsagerne i gryden og kog til grøntsagerne er varme, men stadig sprøde, ca. 5 minutter.
Smag til med soja og evt. mere rød karrypasta.
Skyl koriander til pynt.
Tips
- Du kan skifte grøntsagerne ud hvis der er nogle andre du hellere vil have – eller du kan tømme grøntsagsskuffen.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad, afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 770 g af retten):
Energi: 2955 kJ (704 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 77 g
kostfibre: 8 g
fedt: 25 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 384 kJ (91 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g