Grisebondens favorit: Mørbradbites i rød karry


Af Jesper Paustian

Det skal du bruge

4 personer

1 svinemørbrad, ca. 500 g
1 dåse kokosmælk 18-20 % fedt, 4 dl
3 spsk rød karry pasta
Salt og peber
4 fed hvidløg
3 gulerødder, ca. 250 g
1 blomkål, ca. 500 g
250 g svampe, fx champignon eller porto bello
Soja
Evt. frisk koriander

Tilbehør

4 dl ris

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog ris som anvist på pakken.

Kog kokosmælken med rød karrypasta til det er kogt lidt ind.

Fjern sølvsene og bimørbrad fra mørbraderne og afpuds for sener, fedt og hinder. Skær kødet i 1 cm tynde skiver og krydr med salt og peber. Kom kødet i gryden til kokosmælken og kog i ca. 5 minutter.

Pil og hak hvidløg. Skræl gulerødder og skær i tynde skiver. Skyl blomkål og del i små buketter. Rens svampe og del i kvarte.

Kom grøntsagerne i gryden og kog til grøntsagerne er varme, men stadig sprøde, ca. 5 minutter.

Smag til med soja og evt. mere rød karrypasta.

Skyl koriander til pynt.

Tips

  • Du kan skifte grøntsagerne ud hvis der er nogle andre du hellere vil have – eller du kan tømme grøntsagsskuffen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 44%
Fedt 33%
2985 kJ - 715 kcal
Sund hverdagsmad