Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
400 g skinketern 5 x 2 x 2 cm
4 træspid
salt og peber
2 spsk
pesto
Kartoffelsalat
450 g kogte kartofler
2
dl kvark 1%, fromage frais, A38 eller yoghurt naturel
1-2 tsk Dijonsennep
2
forårsløg eller 1 bundt purløg
Grill-tomater
4
tomater -gerne kryddertomater
Sådan gør du
Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt
vand.
Kog kartoflerne hvis de ikke er kogte.
Rør kvark eller et
andet surmælks-produkt med sennep og smag til med salt og peber. Vend kartofler i
skiver og fintsnittet forårsløg i. Gem lidt grønt forårsløg til pynt.
Dup
kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Sæt skinketernene på spid
og steg dem på grill eller steg ternene hver for sig på en grillpande ca. 2
minutter på hver side - ca. 10 minutter i alt. Ternene fra grillpanden sættes på
spid. Pensl med pesto.
Halver tomaterne, krydr med salt og peber og steg
dem på grillen eller grillpanden.
Tips
- Tern af skinke kan skæres af tykke schnitzler af inderlår eller klump fra gris.
- Grisemørbrad kan skæres i tern og bruges i stedet for skinke.
- Server nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
- Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen skinketern fra gris. Før hed det skinketern fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 727 g af retten):
Energi: 2228 kJ (532 kcal)
Protein: 54 g
Kulhydrat: 36 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 307 kJ (73 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 5 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g