Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
400 g skinketern 5 x 2 x 2 cm
4 træspid
Salt
Peber
2 spsk pesto
Kartoffelsalat
450 g kogte kartofler
2 dl kvark 1%, fromage frais, A38 eller yoghurt naturel
1-2 tsk Dijonsennep
2 forårsløg eller 1 bundt purløg
Grill-tomater
4 tomater - gerne kryddertomater
Sådan gør du
Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt vand.
Kartoffelsalat
- Kog kartoflerne hvis de ikke er kogte.
- Rør kvark eller et andet surmælks-produkt med sennep og smag til med salt og peber.
- Vend kartofler i skiver og fintsnittet forårsløg i.
- Gem lidt grønt forårsløg til pynt.
Spid
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Sæt skinketernene på spid og steg dem på grill eller steg ternene hver for sig på en grillpande ca. 2 minutter på hver side - ca. 10 minutter i alt.
- Ternene fra grillpanden sættes på spid.
- Pensl med pesto.
Grill-tomater
- Halver tomaterne, krydr med salt og peber og steg dem på grillen eller grillpanden.
Tips
- Tern af skinke kan skæres af tykke schnitzler af inderlår eller klump fra gris.
- Grisemørbrad kan skæres i tern og bruges i stedet for skinke.
- Server nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
- Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen skinketern fra gris. Før hed det skinketern fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 727 g af retten):
Energi: 2228 kJ (532 kcal)
Protein: 54 g
Kulhydrat: 36 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 307 kJ (73 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 5 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g