Grillstegte skinkespid med pesto og grill-tomater

En lækker klassisk sommerret med gris på spid, kold kartoffelsalat og grillede tomater.

Af Sandra Leigh Draznin | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Grillstegte skinkespid med pesto og grill-tomater

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

400 g skinketern 5 x 2 x 2 cm
4 træspid
salt og peber
2 spsk pesto

Kartoffelsalat
450 g kogte kartofler
2 dl kvark 1%, fromage frais, A38 eller yoghurt naturel
1-2 tsk Dijonsennep
2 forårsløg eller 1 bundt purløg

Grill-tomater
4 tomater -gerne kryddertomater

Sådan gør du

Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt vand.

Kog kartoflerne hvis de ikke er kogte.

Rør kvark eller et andet surmælks-produkt med sennep og smag til med salt og peber. Vend kartofler i skiver og fintsnittet forårsløg i. Gem lidt grønt forårsløg til pynt.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Sæt skinketernene på spid og steg dem på grill eller steg ternene hver for sig på en grillpande ca. 2 minutter på hver side - ca. 10 minutter i alt. Ternene fra grillpanden sættes på spid. Pensl med pesto.

Halver tomaterne, krydr med salt og peber og steg dem på grillen eller grillpanden.

Tips

  • Tern af skinke kan skæres af tykke schnitzler af inderlår eller klump fra gris.
  • Grisemørbrad kan skæres i tern og bruges i stedet for skinke.
  • Server nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
  • Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen skinketern fra gris. Før hed det skinketern fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 727 g af retten): 

Energi: 2228 kJ (532 kcal)

Protein: 54 g

Kulhydrat: 36 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 17 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 307 kJ (73 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 5 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g