Grillstegte sauté-skiver med tomat og aubergine

Grillstegte sauté-skiver med tomat og aubergine

Af Pernille Bækgaard | Forår, Hele året, Sommer | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Grillstegte sauté-skiver med tomat og aubergine

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter, når grillen er varm

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 citron
4 spsk olie
salt og peber
450 g tomater
1 fed hvidløg
1 chili
100 g fetaost, 40+
1 bundt persille - gerne bredbladet
½ aubergine, ca. 120 g

Tilbehør

150 g italiensk brød eller flute
1 spsk olie

Sådan gør du

Tænd grillen.

Læg sauté-skiverne i en marinade af saften fra ½ citron, 2 spsk olie, salt og peber. Stil dem i køleskab, til salaten er færdig.

Skær tomaterne i skiver. Bland dem med finthakket hvidløg, chili skåret i tynde skiver samt fetaost. Rør en dressing af 1 spsk olie, 1 tsk citronsaft, salt og peber og hæld den over tomaterne sammen med grofthakket persille.

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver på tværs - drys evt. med lidt salt. Dup aubergineskiverne tørre med køkkenrulle. Pensl med 1 spsk olie og grill skiverne 2-3 minutter på hver side.

Skær brødet i skiver, pensl med olie og grill dem.

Lad kødet dryppe af i en si. Grill det 1 minut på hver side, 2 minutter i alt.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver
  • Ønskes en mild chilismag, så brug kun frugtkødet - det meste af styrken i frisk chili sidder i mellemvægge og frø.
  • Cheasy Salat Tern 3% kan bruges i stedet for feta 40+ .
  • Kød, brød og aubergine kan tilberedes på en grillpande.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Med feta
Protein 25%
Kulhydrat 33%
Fedt 42%
3195 kJ - 760 kcal

Med Cheasy Salat tern 3%
Protein 28%
Kulhydrat 37%
Fedt 35%
2895 kJ - 690 kcal