Tilberedningstid
Ca. 30 minutter, når grillen er varm
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 citron
4 spsk olie
salt og peber
450 g tomater
1 fed hvidløg
1 chili
100 g fetaost, 40+
1 bundt persille - gerne bredbladet
½ aubergine, ca. 120 g
Tilbehør
150 g italiensk brød eller flute
1 spsk olie
Sådan gør du
Tænd grillen.
Læg sauté-skiverne i en marinade af saften fra ½ citron,
2 spsk olie, salt og peber. Stil dem i køleskab, til salaten er
færdig.
Skær tomaterne i skiver. Bland dem med finthakket hvidløg, chili
skåret i tynde skiver samt fetaost. Rør en dressing af 1 spsk olie, 1 tsk
citronsaft, salt og peber og hæld den over tomaterne sammen med grofthakket
persille.
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver på tværs - drys evt. med
lidt salt. Dup aubergineskiverne tørre med køkkenrulle. Pensl med 1 spsk olie og
grill skiverne 2-3 minutter på hver side.
Skær brødet i skiver, pensl med
olie og grill dem.
Lad kødet dryppe af i en si. Grill det 1 minut på hver
side, 2 minutter i alt.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver
- Ønskes en mild chilismag, så brug kun frugtkødet - det meste af styrken i frisk chili sidder i mellemvægge og frø.
- Cheasy Salat Tern 3% kan bruges i stedet for feta 40+ .
- Kød, brød og aubergine kan tilberedes på en grillpande.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Med feta
Protein 25%
Kulhydrat 33%
Fedt 42%
3195 kJ - 760 kcal
Med Cheasy Salat tern 3%
Protein 28%
Kulhydrat 37%
Fedt 35%
2895 kJ - 690 kcal