Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
Marinade
4 spsk soja
1 spsk honning
1 spsk sød/stærk chilisauce
salt og peber
Salsa
2-3 fed hvidløg
1 løg
1 spsk syltede jalapenos chili
2 peberfrugter
4 modne tomater
1 citron
2 modne avocado
basilikum
Tilbehør
140 g brød - evt. grillstegt brød smurt med 65 g gedeost og pyntet med rucola
Sådan gør du
Rør soja med honning, chilisauce, salt og peber. Læg kødet i marinaden og lad det marinere i køleskab mindst 20 minutter - gerne længere, dog højst et døgn. Vend kødet af og til.
Bland finthakket hvidløg, løg og chili med peberfrugt og tomater i små tern og tilsæt 1 spsk citronsaft. Smag til med salt og peber. Avocadoerne skæres i halve, dryppes med citronsaft og deles som en vifte.
Pynt med basilikum.
Tag kødet op af marinaden og grill det ½-1 minut på hver side.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Medaljoner af svinefilet, svinemørbrad i tynde skiver, skinkeschnitzler af inderlår eller svinekoteletter kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- Skinke Bites kan også bruges, men de skal steges på panden.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 35%
Fedt 27%
1680 kJ - 400 kcal