Grillstegte sauté-skiver med salat af peberfrugt og frisk koriander

Grillstegte sauté-skiver med salat af peberfrugt og frisk koriander

Af Pernille Bækgaard | Forår, Sommer | Forretter, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Grillstegte sauté-skiver med salat af peberfrugt og frisk koriander

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter når grillen er varm

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 lime
2 spsk olie
salt og peber

Salat
1 lille gul peberfrugt
1 lille rød peberfrugt
2 spsk kapers
1 løg
1 tsk vineddike
1 spsk olie
frisk koriander eller basilikum

Tilbehør

150 g italiensk brød eller flute
1 spsk olie

Sådan gør du

Tænd grillen.

Læg sauté-skiverne i en marinade af limesaft, olie, salt og peber. Stil dem i køleskab, til salaten er færdig.

Skær peberfrugterne i fine strimler. Bland dem med kapers og fintsnittet løg. Rør en dressing af vineddike, olie, salt og peber og hæld den over peberfrugterne. Vend med plukket koriander.

Skær brødet i skiver. Pensl skiverne med olie og grill dem.
Lad kødet dryppe af i en si. Grill det 1 minut på hver side, 2 minutter i alt.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Medaljoner af svinefilet, skinkeschnitzler af inderlår og mørbradbøffer kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Marinaden kan laves med citron i stedet for lime.
  • Kød og brød kan tilberedes på en grillpande.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 42%
Fedt 30%
2240 kJ - 535 kcal