Tilberedningstid
Ca. 25 minutter når grillen er varm
Det skal du bruge
4 personer
4 minutkoteletter uden ben og fedtkant, 2 cm tykke á 125 g
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Brændte salater
1 radicchio, ca. 175 g
2 hjertesalat, ca. 300 g
1 rød peberfrugt, ca. 150 g
1 squash, ca. 300 g
Dressing
1 spsk grov sennep
½ dl sherryeddike
1 tsk sukker
1 bundt persille
Tilbehør
1 kg kartofler
Sådan gør du
- Tænd grillen.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Gnid kødet med overskårne hvidløg og krydr med salt og peber.
- Krydr kødet gerne mindst15 minutter før det grilles. Det gør kødet mere mørt og saftigt.
- Kog kartoflerne.
- Del radicchio i 4 dele og hjertesalat i 2 dele.
- Del peberfrugt i 4. Skær squash i skrå skiver.
- Rør sennep, eddike og sukker sammen. Smag til med salt og peber.
- Grill peberfrugt, salaterne og squash over direkte varme til de får godt med farve.
- Anret grøntsagerne i et fad og kom dressing og hakket persille over.
- Grill koteletterne 1 minut på den ene side, vend og brun 1 minut på den anden side.
- Flyt koteletterne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg dem derefter ca. 6 minutter. Vend dem jævnligt.
- Lav evt. en fligtest for at se om de er stegt nok.
- Koteletterne er mest saftige, når de er rosa i midten, så de må ikke stege for længe, så bliver de gennemstegte og tørre.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 645 g af retten):
Energi: 1817 kJ (433 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 48 g
kostfibre: 8 g
fedt: 8 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 281 kJ (67 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g
Ca. 225 g frugt og grønt pr. person.