Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 medaljoner af filet af kam fra gris, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
salt og peber
1 stor aubergine
1-2 citroner
2 spsk olivenolie
600–800 g nye kartofler
dild
Grøn sauce
ca. 4 dl fromage frais 0,5% eller Fromage Blanc
1-2 tsk estragon - eller anden dijonsennep
basilikum
purløg
Sådan gør du
Kog kartoflerne.
Skær aubergine i 1½-2 cm tykke skiver og læg dem i et fad med saft af 1 citron, 1 spsk olie, salt og peber. Vend dem af og til.
Rør fromage frais med estragon, salt og peber og vend finthakket basilikum og purløg i.
Pensl kødet med 1 spsk olie. Grill kødet 4-5 minutter på hver side. Grill aubergineskiverne. Servér kødet med en skive citron, aubergineskiver, grøn sauce og kartofler pyntet med dild.
Tips
- Hvis der bliver kogte kartofler og grøn sauce tilovers, kan det spises næste dag som kartoffelsalat.
- I stedet for medaljoner kan bruges schnitzler af skinkeinderlår fra gris.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen medaljoner af kam fra gris. Før hed det medaljoner af svinekam. Schnitzler af skinke fra gris hed før skinkeschnitzler.
Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten):
Energi: 1656 kJ (396 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 36 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 344 kJ (82 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g