Grillstegte marinerede sauté-skiver med avokadosalsa

Spændende hverdagsmad, hurtig og lækker med masser af grønt.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Grillstegte marinerede sauté-skiver med avokadosalsa

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

ca. 500 g sauté-skiver af grisefilet eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
4 spsk sojasauce
1-1½ spsk honning
1 spsk sød/stærk chilisauce
salt og peber

Salsa
2-3 fed hvidløg
1 løg
1 spsk syltede jalapenos chili eller lidt Tabasco
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
4 modne tomater
1 moden avocado
1 citron
evt. 1 tsk stødt spidskommen

Tilbehør

400 g brød

 

Sådan gør du

Rør soja med honning og chilisauce og krydr kødet med salt og peber. Læg det i marinaden og lad det marinere i mindst 20 minutter i køleskab. Vend kødet af og til. 

Bland finthakket hvidløg, løg og chili med peberfrugt og tomater i tern. Tilsæt avocado, 1 spsk citronsaft og evt. spidskommen. Mos det hele sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og stil det i køleskab mindst 10 minutter og gerne op til et par timer.

Tag kødet op af marinaden og grill det ½-1 minut på hver side.

Servér med brød. 

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • I stedet for sauté-skiver kan bruges medaljoner af filet fra gris.

Energifordeling

Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon af svinefilet fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 490 g af retten): 

Energi: 2370 kJ (564 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 69 g

kostfibre: 9 g

fedt: 13 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 482 kJ (115 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g