Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
2 Mørbrad Royal eller 1 stor afpudset grisemørbrad, ca. 500 g
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 citron
2 æg
500-750 g grønne asparges
dild
persille
frisk estragon
purløg
2-3 spsk sherryeddike eller anden eddike
3-4 spsk olivenolie
Tilbehør
400 g brød
Sådan gør du
Kog æggene hårdkogte.
Pensl kødet med olie. Krydr med salt og peber og grill det 15-20 minutter i alt. Vend kødet af og til. Tag kødet af. Pres citronsaft af ½ citron over kødet.
Knæk rodenden af aspargesene. Grill aspargesene 2-4 minutter og læg dem på et fad. Hak æggene og kom dem i en skål med fint hakkede krydderurter, eddike, olie, salt og peber. Vend det godt sammen og kom det henover aspargesene.
Servér kødet i tykke skiver med asparges vinaigrette og brød til.
Tips
- Bestil Mørbrad Royal hos slagteren.
- En almindelig mørbrad fra gris kan også bruges. Bimørbraden skæres af. Mørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 440 g af retten):
Energi: 2586 kJ (616 kcal)
Protein: 41 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 25 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 583 kJ (139 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 6 g