Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 afpudset mørbrad fra gris, 500-600 g
1 spsk olie
salt og peber
1 aubergine
2 hele hvidløg
2 majskolber
1 gul squash
evt. 250 g grønne asparges
1 spsk olie
Pynt
1 bundt rucola
1 lime
Tilbehør
300 g brød
Sådan gør du
Skær auberginen i ½-1 cm tykke skiver. Drys med salt og læg dem i et dørslag
i ca. ½ time.
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Grill
mørbraden i ca. 20 minutter i alt. Vend kødet af og til. Centrumtemperaturen bør være 62-65
grader.
Skær hvidløgene igennem og pensl skærefladen med lidt olie. Læg dem
på grillen med skærefladen nedad først. Når de er passende stegt, vendes
hvidløgene og lægges ud i kanten af grillen og steges færdig.
Steg imens
majskolberne skåret i passende stykker, aftørret aubergine, squash i ½ cm tynde
skiver og asparges penslet med olie. Krydr med salt og peber. Ved servering
pyntes med rucola og limebåde.
Tips
- I stedet for brød kan der som tilbehør serveres kogte kartofler vendt i olivenolie og salt og stegt færdig på grillen.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten):
Energi: 2865 kJ (685 kcal)
Protein: 55 g
Kulhydrat: 64 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 440 kJ (105 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g