Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
3 personer
1 mignon af skinke fra gris, ca. 350 g
Marinade
½ dl olivenolie
1 citron
1 fed hvidløg
salt og peber
3 kviste frisk rosmarin
1 spsk enebær
Sur-sød peberfrugt
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
4 peberfrugter
3 bøftomater
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk rørsukker
frisk basilikum
Tilbehør
750 g helt små kartofler
15 g smør
frisk timian
Sådan gør du
Kødet
Bed evt. slagteren om at flække mignonen eller skær den godt halvt igennem på den lange led - bred den ud, så der dannes en firkant.
Marinade
Bland marinaden af olie, strimlet citronskal, finthakket hvidløg, salt, peber, rosmarinstilke og fint knust enebær. Læg kødet i marinaden og lad det marinere i køleskab mindst 30 minutter - gerne længere. Dog højst et døgn. Vend kødet af og til.
Sur-sød peberfrugt
Hak løg og hvidløg fint og svits dem i smør i en gryde. Tilsæt peberfrugter og tomater skåret i tern samt vineddike og sukker. Kog ca. 20 minutter uden låg. Smag til og tilsæt hakket basilikum.
Kartofler
Pak kartoflerne i smurt stanniol i portionsanretninger med en klat smør, timian og salt. Grilles ca. 25 minutter til de er møre.
Kødet
Grill mignonen 10-15 minutter i alt. Vend den jævnligt. Skær kødet i tynde skiver.
Tips
- Marinaden kan også bruges til hel mørbrad fra gris, flanksteak, koteletter og medaljoner af filet fra gris.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Nu hedder udskæringen flankesteak fra gris. Før hed det skinke flankesteak fra svin.
Nu hedder udskæringen koteletter af kam fra gris. Før hed det svinekoteletter.
Nu hedder udskæringen medaljoner af filet fra gris. Før hed det medaljoner af svinefilet.
Næringsindhold pr. person (ca. 810 g af retten):
Energi: 2909 kJ (695 kcal)
Protein: 33 g
Kulhydrat: 66 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 31 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 361 kJ (86 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g