Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 kg bagekartofler
1 spsk olie
Salt og peber
500 g oksetyksteg
1 rødløg
1 gul peberfrugt
1 spsk olie
Glasering
2 spsk friskbrygget kaffe
2 spsk honning
1 tsk balsamicoeddike
1 blomkål, 500 g
4 spsk piskefløde
1 ubehandlet lime
2 tsk sennep
Et par kviste frisk estragon
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader.
Skræl kartofler og skær dem i både. Vend med olie og lidt salt og peber.
Spred ud på en bradepande med bagepapir og bag gyldne og møre. Kik efter 25 minutter.
Skær kød og grøntsager i mindre stykker og sæt på spyd.
Læg spyddene på bradepande og pensl med olie. Krydr med salt og peber.
Bag spyddene i cirka 8 minutter.
Rør glaseringen sammen i en skål.
Pensl spyddene med marinaden. Skru op til 250 grader og steg videre et par minutter.
Pensl igen og steg videre et par minutter.
Del blomkål i små buketter og kog dem møre i letsaltet vand i cirka 2-3 minutter.
Skyl lime, riv skallen fint og pres saften af.
Skyl estragon og hak den groft.
Rør fløde, limeskal og -saft, sennep og estragon sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Vend varm afdryppet blomkål i dressingen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 27 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 32 %
2235 kJ – 535 kcal