Grillspyd med oksekød med blomkål i estragonfløde og grove fritter

Grillspyd med oksekød med blomkål i estragonfløde og grove fritter

Af Maria Melgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Grillspyd med oksekød med blomkål i estragonfløde og grove fritter

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 kg bagekartofler
1 spsk olie
Salt og peber

500 g oksetyksteg
1 rødløg
1 gul peberfrugt
1 spsk olie

Glasering
2 spsk friskbrygget kaffe
2 spsk honning
1 tsk balsamicoeddike

1 blomkål, 500 g
4 spsk piskefløde
1 ubehandlet lime
2 tsk sennep

Et par kviste frisk estragon

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 grader.
Skræl kartofler og skær dem i både. Vend med olie og lidt salt og peber.
Spred ud på en bradepande med bagepapir og bag gyldne og møre. Kik efter 25 minutter.

Skær kød og grøntsager i mindre stykker og sæt på spyd.
Læg spyddene på bradepande og pensl med olie. Krydr med salt og peber.
Bag spyddene i cirka 8 minutter.

Rør glaseringen sammen i en skål.
Pensl spyddene med marinaden. Skru op til 250 grader og steg videre et par minutter.
Pensl igen og steg videre et par minutter.

Del blomkål i små buketter og kog dem møre i letsaltet vand i cirka 2-3 minutter.
Skyl lime, riv skallen fint og pres saften af.
Skyl estragon og hak den groft.
Rør fløde, limeskal og -saft, sennep og estragon sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Vend varm afdryppet blomkål i dressingen.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 27 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 32 %
2235 kJ – 535 kcal