Grillspyd med okse eller kalv, friske urter og majs

Grillspyd med okse eller kalv, friske urter og majs

Af Thomas Castberg | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Grill, Weekend, Slankeretter, Grill


Grillspyd med okse eller kalv, friske urter og majs

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g okse eller kalvefilet
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 tsk peber

8 træspid

4 majs
2 bundter friske krydderurter fx persille, rosmarin, kørvel

 

Sådan gør du

  1. Læg spiddene i vand ½ time før de skal på grillen.
  2. Skær kødet i tern på 4 x 4 cm. Vend kødet med sukker, salt og peber. Lad det trække i ½ time.
  3. Skyl krydderurterne og hak dem fint.
  4. Sæt kødet på spiddene og grill dem 2-3 minutter på hver side. Skær en flig af og se om kødet er rosa indeni.
  5. Grill majsene med bladene på til de er brune ca. 15 minutter.
  6. Server som på billedet med rigeligt grønt drys og evt. en klat smør.

Tips

  • Man kan også grille majs uden bladene på, skåret i tykke skiver og grillet på enderne.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 48%
Kulhydrat: 23%
Fedt: 29%
1030 kJ - 246 kcal