Grillspid med gris, pesto, stegte tomater og kartoffelsalat

Lækre grillspid med minuttern fra gris, pesto, stegte tomater og kartoffelsalat. Beregnet til to voksne og et barn.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Skinkespid med pesto, stegte tomater og kartoffelsalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

400 g minuttern af inderlår fra gris eller klump, 5 x 2 x 2 cm
5 træspid
Salt
Peber 
2 spsk pesto
5 tomater - gerne kryddertomater

Kartoffelsalat
500 g kogte kartofler
1 dl kvark, 1%
1½ dl A 38 eller yoghurt, naturel
1-2 tsk Dijonsennep
1 forårsløg

Sådan gør du

Tænd for grillen.

Læg spiddene i koldt vand.

Kog kartoflerne, hvis de ikke er kogte. Tag kartofler fra til barnet.

Grillspid og stegte tomater

  1. Skær kødet i ca. 15 tern.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Krydr med salt og peber. Sæt minutternene på spid og steg dem på grill eller steg ternene hver for sig på en grillpande ca. 2 minutter på hver side - ca. 10 minutter i alt.
  4. Ternene fra grillpanden sættes på spid. Pensl de voksnes kød med pesto lige før servering. 
  5. Halver tomaterne, krydr med salt og peber og steg dem på grillen eller grillpanden.

Kartoffelsalat

  1. Rør kvark og A38 med sennep og smag til med salt og peber.
  2. Vend kartofler i skiver og fintsnittet forårsløg i. 

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 2 stykker kød, en kartoffel, en stegt tomat uden skind og 1 tsk olie i en hurtig-hakker.

Til barnet over 12 måneder
Skær 2-3 stykker kød, kartofler og tomat ud i små stykker, 1 tsk pesto og evt. 1 spsk dressing til kartoffelsalaten anrettes hver for sig.

Tips

  • Server nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
  • Tern kan skæres af tykke schnitzler af inderlår eller klump fra gris.
  • Grisemørbrad kan skæres i tern og bruges i stedet for minuttern.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern fra svin.

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold per voksen (ca. 805 g af retten): 

Energi: 2538 kJ (604 kcal)

protein: 60 g

kulhydrat: 52 g

kostfibre: 8 g

fedt: 16 g

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 315 kJ (75 kcal) 

protein: 7 g

kulhydrat: 6 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

Til spædbarnet 7-9 måneder

Næringsindhold pr. spædbarn mellem 7-9 måneder (ca. 225 g af retten): 

Energi: 772 kJ (184 kcal)

protein: 16 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 7 g

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 342 kJ (81 kcal) 

protein: 7 g

kulhydrat: 6 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

Til barnet over 12 måneder

Næringsindhold pr. barn over 12  måneder (ca. 255 g af retten): 

Energi: 834 kJ (199 kcal)

protein: 22 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 328 kJ (78 kcal) 

protein: 9 g

kulhydrat: 6 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g