Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g schnitzel af inderlår fra gris, 1½ cm tykke
4-8 træspid
Marinade
2 spsk olivenolie
1 citron
Salt
Peber
12 små nye kartofler
1 lille rød peberfrugt
1 lille orange eller grøn peberfrugt
4 kviste frisk rosmarin
Agurkesalat
2 agurker
2 spsk salt
1 dl sukker
1 dl vineddike
3 kviste frisk timian
1 laurbærblad
5 hele sorte peberkorn
Tilbehør
250 g fuldkornsbrød
Sådan gør du
Agurkesalat
- Halvér agurkerne på langs og fjern kernerne med en ske.
- Skær agurkerne i skiver på ca. 1 cm og drys med salt.
- Læg dem i en si med en tallerken hen over og lad det stå i 30 minutter.
Marinade
- Kog en lage af de øvrige ingredienser.
- Lad det afkøle og si lagen.
- Bland lagen med agurkerne.
Spiddene
- Skær kødet i tern på ca. 1½ x 1½ cm.
- Rør olie med saft af ½ citron, salt og peber.
- Vend kødet heri og lad det marinere mindst 10 minutter i køleskab.
- Kartoflerne skrabes og koges i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
- Hæld vandet fra.
- Skær peberfrugterne i kvarte.
- Lav spiddene sådan: Fordel det marinerede kød, kartofler og peberfrugt på spiddene. Slut af med en kartoffel.
- Krydr med salt og peber.
- Drys rosmarinen på spiddene.
- Læg dem på en varm grill ca. 10 minutter i alt.
- Vend spiddene ind imellem så de bliver pænt brune.
Tips
- Agurkesalaten kan serveres straks eller gemmes i op til et par dage i køleskab.
- Træspid kan lægges i vand i forvejen, så brænder de ikke på grillen.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 550 g af retten):
Energi: 2293 kJ (546 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 78 g
kostfibre: 7 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 417 kJ (99 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g