Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
500 g skinkekød i tern, 2 x 2 x 2 cm
1 pk cocktailpølser
24 perleløg, ca. 100 g
250 g champignoner
2
peberfrugter
250 g cherrytomater
2 spsk olie
1 tsk paprika
salt og peber
Kold kartoffelsalat
1 kg pillekartofler
½ løg
3 syltede agurker
½ syrligt æble
Dressing
3 dl ylette
3 tsk vineddike
3 tsk olie
3 spsk tomatketchup
salt og peber
12 trægrillspid
Sådan gør du
Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
Champignoner, peberfrugt og tomater skylles. Peberfrugten skæres i små firkanter.
Alle dele sættes på to spid. Skift mellem kød og grønsager.
Rør olie sammen med papirka, salt og peber.
Olien pensles på kød og grønsager.
Tænd ovnen og indstil den på gril.
Grillspiddene grilles i ca. 5 minutter på den ene side. Tag dem forsigtigt ud og vend dem. Pensl evt. spiddene igen. Grilles 5 minutter på den anden side.
Kartoffelsalat
Læg kartoflerne i en lille gryde med 3 dl vand. Kartoflerne koger under låg ca. 20 minutter.
Hæld koldt vand over kartoflerne.
Pil og hak løget fint. Hak den syltede agurk.
Vask æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små tern.
Pil de kolde kartofler og skær dem i skiver.
Bland det hele i en salatskål.
Rør alle dele til dressingen sammen og hæld den over kartoflerne. Bland forsigtigt med en stor grydeske og servér kartoffelsalaten til grillspyddene.
Tips
- Grillspiddene kan også laves på grill-pande. 4-5 minutter på hver side i alt 8-10 minutter ved jævn varme.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 39%
Fedt 34%
2690 kJ - 645 kcal