Grillkoteletter med sprøde, marinerede grøntsager

Få en nem opskrift på hvordan du griller dine koteletter med sprøde, marinerede grøntsager. Velsmagende og et sikkert hit.

Grillkoteletter med sprøde marinerede grøntsager

Af Karen Hare

Det skal du bruge

4 personer

4 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g eller medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke a ca. 100 g

Grillmarinade
2 spsk salt
3 spsk citronsaft
2 tsk tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian

Marinerede grøntsager
1 bundt friske løg, 400 g
2-3 gulerødder, 200 g
250 g små champignon

Grøntsagsmarinade
4 dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
2 spsk olivenolie
salt
2 tsk peberkorn
1 dl kryddereddike
1 bundt persille

Tilbehør

Brød, 300 g

 


Ca. 1 time + 1 døgn til marinering


Sådan gør du

Marinerede grøntsager

  1. Kog bouillon, vin, olie, eddike, persille og krydderier til grøntsagsmarinaden i 5 minutter.
  2. Si marinaden, hæld den tilbage i gryden, og smag den til med salt.
  3. Skær løgene i både. Skær gulerødderne i stave. Skær svampene i kvarte.
  4. Kog løg og gulerødder i 5 minutter i marinaden. Tilsæt svampene, og lad det hele koge i endnu 3 minutter under omrøring.
  5. Hæld salaten i en skål, afkøl den, og lad den stå i køleskabet evt. til næste dag.

Grillmarinade

  1. Kog 1 dl vand, salt, citronsaft og timian sammen til en grillmarinade.
  2. Grill koteletterne ca. 5 minutter på hver side.
  3. Vend dem 2-3 gange under stegningen, og pensl hver gang med grillmarinaden.

Servering

  1. Lun brødene på grillen ved siden af koteletterne.
  2. Servér de grillede koteletter med de marinerede grøntsager og brød.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Uden fedtkant
Protein 30%
Kulhydrat 49%
Fedt 21%
2000 kJ - 475 kcal

Med medaljoner
Protein 35%
Kulhydrat 53%
Fedt 12% 
1860 kJ - 440 kcal

Med fedtkant

Protein 26%
Kulhydrat 43%
Fedt 31%
2300 kJ -  550 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo 

Sund hverdagsmad