Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
6 personer
1 tyndstegsfilet, ca. 2 kg, bed slagteren pudse den af. Salt og peber
Krydderurtesalat:
½ bundt purløg
½ bundt persille
½ bundt kørvel eller fennikel top
2 bundter radiser
2 skalotteløg
Dressing:
2 tsk koldpresset rapsolie
1 spsk æbleeddike eller anden frugteddike
500 g gulerødder ikke for tykke
500 g grønne asparges
1 tsk rapsolie
Tilbehør
300 g groft hvedebrød
Sådan gør du
Kom ca. 2 kg briketter i grillstarteren og tænd den.
Rids fedtkanten på tyndstegen i tern, men ikke så dybt at kniven skærer ned i kødet. Drys med salt og peber på begge sider af stegen.
Når briketterne er hvide, kommes de op i siderne på grillen. Sæt stegen på risten, luk låget og steg ved god varme. Steg til centrumtemperaturen er 58 – 60 grader, det tager ca. 50 minutter.
Skyl purløg, persille og kørvel og hak det hele meget groft. Tag top og rod af radiserne, skyl dem grundigt og skær dem i meget tynde skiver. Skræl skalotteløgene og hak dem meget fint. Bland alle dele i en skål, vend salaten rundt og stil den på køl.
Tag eventuel top af gulerødderne og skyl dem. Skyl de grønne asparges, og knæk bunden af. Pensl med rapsolie og grill asparges og gulerødder med de sidste 5-6 minutter af stegetiden.
Smag krydderurtesalaten til med rapsolie, æbleeddike, salt og peber. Skær stegen i tynde skiver og server sammen med grillet grønt og salat.
Tips
- Resten af stegen kan indgå i middagen dagen efter.
- Kom ca. 2 kg briketter i grillstarteren og tænd den.
- Sådan tilbereder du en steg på grill.
- Kend dine grill stegetider.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 37%
Fedt 30%
1763 kJ - 422 kcal