Tværreb på grill - med mørk øl, selleripuré og svampe

Smagfuld tværreb grillet med mørk øl. Servér med stegte svampe og selleripuré. Perfekt til grill.

Grillet tværreb i mørk øl med selleripuré og svampe

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

5-6 personer

1-1½ kg tværreb eller bryst
15 enebær
2 spsk salt
2 spsk sukker
3 hele hvidløg
0,7 l mørk øl, Limfjordsporter eller lignende
2 dl æblecidereddike

400 g knoldselleri
2 fed hvidløg
5 dl sødmælk
lidt revet muskatnød
2 stængler bladselleri
1 stort bananskalotteløg
500 g Porto Bello svampe eller kantareller
4 tsk rapsolie
½ bundt bredbladet persille

 


Tilbehør

Kartofler, 600 g

 


Ca. 1 time og 45 minutter og 12-24 timer til marinering


Sådan gør du

Kød

  1. Knus eller hak enebær. Bland med salt og sukker.
  2. Læg kødet i et stort fad, hvor der er plads til alle ingredienser.
  3. Gnid saltblandingen godt ind i kødet, skær de hele hvidløg over på tværs og læg dem med snitfladen nedad på kødet.
  4. Hæld øl og æblecidereddike på, det skal helst dække helt.
  5. Lad det stå i 12-24 timer i køleskab. Vend kødet et par gange.

Grill

  1. Tænd op i kuglegrillen.
  2. Når briketterne er klar kommes tværreb i på midten og grilles i 1 time.
  3. Man kan med fordel pensle det lidt med mørk øl og honning undervejs.
  4. Det er vigtigt, at der ikke er alt for varmt i grillen, så hellere fylde lidt briketter på undervejs.

Selleripuré

  1. Skræl selleri og skær den i mindre stykker. Pil hvidløg.
  2. Kog begge dele helt møre i mælken, det tager ca. 30 minutter.
  3. Hæld mælken fra, men gem den. Purér selleri i en foodprocessor, til den er helt blank og glat evt. med lidt af mælken. 
  4. Smag til med salt, peber og friskrevet muskat. 

Kartofler

  1. Kog kartoflerne. 

Svampeblanding

  1. Skær bladselleri og løg i fine tern. 
  2. Rens svampene og skær dem evt. i mindre stykker.
  3. Lad halvdelen af olien blive varm på en pande ved høj varme. 
  4. Steg svampene ad to gange. Tilsæt løg og bladselleri lige inden servering. Smag til med salt og peber. 
  5. Skyl og hak persillen.
  6. Drys persillen over svampene.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 28%
Fedt 45%
3100 kJ - 742 kcal
Gæster