Grillet spyd af hakket oksekød med rabarberchutney og nye kartofler

Grillet spyd af hakket oksekød med rabarberchutney og nye kartofler

Af Thomas Castberg | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Grill, Fest, Grill


Grillet spyd af hakket oksekød med rabarberchutney og nye kartofler

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød, 10-12% fedt

2 løg
1 bundt bredbladet persille
1 tsk salt
peber

8 små træspyd

800 g nye kartofler

Rabarberchutney:
½ kg rabarber
4 bananskalotteløg
1½ - 2 dl sukker
100 g rosiner
2 spsk æblecidereddike
2 spsk grov sennep
1 knivspids stødt muskat
1 rød chili
2 stilke løvstikke

25 g smør

Sådan gør du

Læg spyddene i vand ½ time inden stegning.

Tænd grillen.

Pil og riv løgene. Skyl og hak persillen fint.
Rør kødet med salt, peber, løg og halvdelen af persillen.

Form kødet om spyddene, kødet skal være ca. 2 cm tykt. Læg dem i køleskab.

Kog kartoflerne.

Rens rabarberstilkene og skær dem på skrå i 2 mm skiver.
Pil og hak løgene.
Bring rabarber og resten af ingredienserne undtagen løvstikke og chili i kog i en gryde.
Lad chutney’en koge ved svag varme 30-40 minutter til konsistensen er som en tæt grød.
Prik huller i chilien med en urtekniv.
Tilsæt løvstikke og chili og lad chutney’en trække 20 min.
Fjern chili og løvstikke og kog chutneyen op.

Grill spyddene 5-7 minutter på hver side. Pynt kartoflerne ved servering med resten af persillen og en smørklat.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 18%
Kulhydrat 60%
Fedt 22%
3250 kJ - 778 kcal