Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Bacondressing
1 pakke bacon, ca. 8 skiver, 125 g
2 tomater
3 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
Peber
2 knivspidse salt
Grillet spidskål
1 spidskål, ca. 1000 g
½ bundt basilikum
30 g parmesanost
2 tsk olie
Tilbehør
6 skiver fuldkornsbrød, ca. 300 g
Sådan gør du
Steg bacon på en pande ved god varme til det er gyldent og sprødt. Tag det af panden og læg det på et stykke køkkenrulle. Hak det groft.
Fjern evt. grimme yderblade fra spidskål og flæk det på langs i 8 ”både”. Skyl spidskål og lad det dryppe af i en sigte eller et dørslag.
Skyl tomater og skær i små tern. Kom dem i en skål med eddike, bacon og peber og vend det sammen til en dressing. Smag til med salt.
Skyl basilikum og hak det groft. Riv parmesanosten.
Varm olie på en grillpande ved høj varme (du også bruge en almindelig pande). Steg 1-2 minutter på hver side, til spidskålen tager farve og er ’al dente’. Så får de nemlig en skøn overflade, men er stadig sprød i midten og har et godt bid.
Tag spidskål af grillpanden, og læg dem på et fad eller en tallerken.
Hæld bacondressingen over spidskålen og drys med basilikum og parmesan. Servér med det samme, så kålen er varm og bacondressingen er frisk og sprød. Servér brød til.
Tips
- Du kan også grille spidskålene på en grill en sommeraften.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det bacon af bryst fra gris. Før hed udskæringen bacon af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten):
Energi: 1606 kJ (382 kcal)
protein: 19 g
kulhydrat: 45 g
kostfibre: 9 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 380 kJ (91 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g