Grillet ørredfilet med bønnesalat

Grillet ørredfilet med bønnesalat

Af 2gangeomugen.dk | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Grill, Sund hverdagsmad, Grill


Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

6 ørredfileter med skind á ca. 100 g
500 g grønne bønner
1 kg nye kartofler
1 rødløg
Bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
1 fed hvidløg

Sådan gør du

Fisk:
Krydr fileterne med salt og peber på kødsiden.
Læg dem på en grillrist eller grillpande, og grill dem 8-10 min. på skindsiden. Undgå for stærk varme.

Kartoffel-bønnesalat:
Kog kartoflerne møre, lad dem køle af og halvér dem.
Kog bønnerne, så de stadig er sprøde, og lad dem køle af.
Snit rødløget, og hak persillen.
Pisk olie, balsamico og hvidløg til en dressing.
Vend det hele sammen.
Smag til med salt og peber.

Tips

  • I stedet for ørred kan du bruge makrel-, multe- eller sildefilet.
  • Ørred kaldes også forel eller regnbueørred.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 31%
Kulhydrat: 39%
Fedt: 30% 
2410 kJ - 575 kcal