Tilberedningstid
Ca. 30 minutter, når grillen er varm
Det skal du bruge
4 personer
4 nakkekoteletter, 2 cm tykke a ca.150 g
2 fed hvidløg
Salt og peber
Citronbønner
25-50 g hasselnødder
1-2 citroner
1 spsk olie
1-2 spsk honning
2 fed hvidløg
1 bundt persille
500 g grønne bønner
6 skiver groft brød, ca. 240 g
Sådan gør du
Tænd grillen, hvis du bruger kul. Kødet bliver bedst på en grill, hvor man kan grille ved indirekte varme og evt. under låg.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Gnid kødet med overskårne hvidløg. Krydr med salt og peber.
Brun koteletterne på direkte varme 1 minut på den ene side og 1 minut på den anden.
Flyt koteletterne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Nakkekoteletterne skal have ca. 16 minutter i alt. Vend dem jævnligt.
Mens kødet griller laves citronbønnerne.
Rist grofthakkede hasselnødder på en tør pande ved god varme, til duften af ristede nødder kommer frem.
Riv det gule af skallen af én af citronerne, og pres saften af én citron.
Pisk olie, honning og ½ dl vand sammen.
Bland det med finthakket hvidløg, citronsaft, - skal, nødder og hakket persille.
Kog bønnerne så de stadig har bid. Stop kogningen ved at hælde koldt vand over dem. Lad dem dryppe af i en si.
Vend bønnerne i citrondressingen. Smag til med salt, peber og evt. mere citronskal og –saft.
Rist brødet sprødt på grillen og vend de knuste brødskiver i citronbønnerne.
Tips
- Krydr kødet gerne mindst 15 minutter før det grilles. Det gør kødet mere mørt og saftigt.
- Tilbered citronbønnerne først i køkkenet – dog uden det grillede brød før du går ud og griller kød og brød. Tilberedningstiden bliver lidt længere, men det er mere afslappende.
- Se anbefalede grill stegetider.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 31%
Fedt 44%
2485 kJ - 590 kcal