Grillet kulmule med blomkålscouscous, feta og tomater

Grillet kulmule med blomkålscouscous, feta og tomater

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Grill, Hverdag, Grill


Grillet kulmule med blomkålscouscous, feta og tomater

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 stk kulmulefilet med skind
Frisk timian
200 g couscous
2 dl vand
3 spsk olivenolie
200 g blomkål
4 forårsløg
¼ bundt dild
100 g gule cherrytomater
100 g røde cherrytomater
100 g feta
16 sorte oliven
Salt
Sort peber
1 citron, i både

Sådan gør du

  1. Kom couscous i en stor skål, hæld 2 dl kogende vand og 2 spsk olivenolie deri. Rør det rundt med en gaffel for at løsne couscoussen. Lad det trække i 10 minutter.
  2. Pluk blomkål i små buketter og snit det fint. evt. på mandolin.
  3. Snit forårsløg fint, pluk dild, halvér tomaterne og skær feta i mindre stykker.
  4. Vend det sammen med blomkål, oliven og couscous. Smag til med salt og peber.
  5. Hak timian groft og vend fisken deri sammen med 1 spsk olivenolie, salt og peber.
  6. Grill fisken på en varm grillpande eller havegrill i ca. 1,5 minut på hver side og servér den med couscoussen.

Tips

  • Fisken kan også krydres med rosmarin, oregano eller salvie.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 21%
Fedt 42%
1278 kJ – 306 kcal