Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 koteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Marinade
1 spsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
salt og peber
1 lime eller citron
Grøntsagscouscous
2 gulerødder
4 stilke blegselleri
1 gul eller rød peberfrugt
evt. 1 stærk chili
4 dl couscous, 300 g
2 spsk olivenolie
salt og peber
frisk koriander eller bredbladet persille
Sådan gør du
Rør marinaden sammen af finthakket ingefær og hvidløg,
olie, krydderier og saft af en lime eller ½ citron. Hæld marinaden over kødet og
vend det. Lad det marinere mindst 15 minutter og højst ½ døgn i køleskab. Grill
koteletterne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt.
Gulerødder, blegselleri, peberfrugt og evt. chili skæres i små tern. Vandet til couscous koges og grøntsagerne koges heri et par minutter før couscous tilsættes og koges - se kogetiden på emballagen. gryden tages af kogepladen og olien røres i. Smag til med salt og peber. Lad det evt. afkøle. Ved servering vendes friskhakket koriander i.
Tips
- Medaljoner af filet fra gris eller nakkekoteletter fra gris kan bruges i stedet for koteletter af kam fra gris.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen koteletter af kam fra gris. Før hed det svinekoteletter.
Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten):
Energi: 2798 kJ (669 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 28 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 563 kJ (135 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 6 g