Grillet kotelet med grøntsagscouscous

Prøv denne lette sommerret, som er helt perfekt til grillsæsonen.

Af Pernille Bækgaard | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Grill


Grillet svinekotelet med grøntsagscouscous

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 koteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g 

Marinade
1 spsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
salt og peber
1 lime eller citron

Grøntsagscouscous
2 gulerødder
4 stilke blegselleri
1 gul eller rød peberfrugt
evt. 1 stærk chili
4 dl couscous, 300 g
2 spsk olivenolie
salt og peber
frisk koriander eller bredbladet persille

Sådan gør du

Rør marinaden sammen af finthakket ingefær og hvidløg, olie, krydderier og saft af en lime eller ½ citron. Hæld marinaden over kødet og vend det. Lad det marinere mindst 15 minutter og højst ½ døgn i køleskab. Grill koteletterne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt.

Gulerødder, blegselleri, peberfrugt og evt. chili skæres i små tern. Vandet til couscous koges og grøntsagerne koges heri et par minutter før couscous tilsættes og koges - se kogetiden på emballagen. gryden tages af kogepladen og olien røres i. Smag til med salt og peber. Lad det evt. afkøle. Ved servering vendes friskhakket koriander i.

Tips

  • Medaljoner af filet fra gris eller nakkekoteletter fra gris kan bruges i stedet for koteletter af kam fra gris.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen koteletter af kam fra gris. Før hed det svinekoteletter.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 500 g af retten): 

Energi: 2798 kJ (669 kcal)

Protein: 37 g

Kulhydrat: 62 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 28 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 563 kJ (135 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 6 g