Grillet kanin med grøntsager og nem aioli


Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 kanin, ca. 1200 g
Salt og peber
2 tsk olivenolie

500 g beder, gerne gule og orange
250 g store gulerødder
250 g tomater

1 dl mayonnaise
1 fed hvidløg
1 tsk akaciehonning
nogle dråber hvidvinseddike

Ca. 1 time


Sådan gør du

Del kaninen i mindre stykker. Se hvordan du parterer en kanin.
Gnid kødet med krydderi og lidt olie.
Gril dem møre i cirka 30 minutter.

Skræl beder og skær dem i kvarte.
Skræl gulerødder og skær dem i tern.
Kom beder i en gryde. Dæk med vand og lad dem simre i 30 minutter.
Lad gulerødderne koge med de sidste 5 minutter.

Skyl tomater og skær dem i tern. Bland dem med bederne.

Kom mayonnaisen i en skål og riv hvidløg heri.
Smag til med honning, eddike, salt og peber.

Tips

  • Hvis du ikke er til at grille om vinteren, kan kaninkødet steges i ovnen og grilles til sidst på en grillpande.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 31 %
Kulhydrat 15 %
Fedt 53 %
1965 kJ – 470 kcal
Sund hverdagsmad