Grillet kalveculotte med kartoffel-spinatsalat

Du kan få et godt resultat på grill ved at stege dit kød over indirekte varme. Opskriften giver dig tips til hvordan du griber det an. Retten er perfekt på en varm sommeraften.

Af Thomas Castberg | Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest, Grill, Grill


Grillet kalveculotte med kartoffel-spinatsalat

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4-6 personer

1 kalveculotte, 800 g
Salt og peber

Dressing:
2 citroner
2 spsk olie
1 spsk honning

1 kg kartofler
250 g frisk (baby)spinat
1 helt nyt hvidløg eller 4 fed
1 bundt persille, kørvel eller dild eller en blanding

Sådan gør du

Tænd op i grillen mindst ½ time før brug.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Rids fedtet på culotten men ikke ned i kødet. Skær senen på undersiden af.
Krydr med salt og peber.
Når grillen er klar, lægges briketter/kul ud i siderne og culotten lægges i midten og steges på indirekte varme. Kom låget på, fuld træk i bund og top.
Den skal have ca. 35 minutter. Centrumtemperaturen skal være 58-60 grader, så er stegen rosa indeni.
Bag citronerne på grillen til de er bløde og har fået lidt farve ca. 15 minutter. Tryk saft og kød ud af citronerne, riv skallen af den ene. Bland med olie, honning og ½ dl vand.
Skrub kartofler og grill dem ved indirekte varme 20-25 minutter til de er bløde.
Skyl og hak krydderurter fint.
Skyl spinat.
Vend de varme kartofler i dressingen, tilsæt krydderurter og spinat. Smag til med salt og peber.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 35%
Kulhydrat 35%
Fedt 30% 
2340 kJ - 560 kcal