Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Sund hverdagsmad


Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hvilling i filet
½ bundt basilikum
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Nudelsalat
200 g ægnudler
1 agurk
200 g cherrytomater
3 forårsløg
½ bundt koriander
1-2 spsk sesamolie
1-2 spsk sojasauce
1 spsk. sort sesam
2 små chilier
2 lime

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
  2. Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
  3. Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
  4. Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.
  5. Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
  6. Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
  7. Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime.

   

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 40%
Fedt 30%
1704 kJ – 407 kcal