Grillet hakkedreng med ”skarp” kartoffelmos

Grillet hakkedreng med ”skarp” kartoffelmos

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød, 8 -12% fedt
Salt og peber

½ kg friske ærter
1 bundt radiser, ca. 100 g
½ bundt grønne asparges, ca. 250 g
1 bundt kørvel

1 citron
1 spsk olie gerne koldpresset rapsolie

1 kg melede kartofler
1½ dl mælk, let eller skummet
1 spsk smør
salt og peber
3 cm peberrod

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Pil ærterne.

Rens radiser og skær dem i små tern på 2x2 mm.
Knæk bunden af asparges og snit dem fint.
Skyl kørvel og hak det groft.

Riv det gule af skallen på citronen og stil det til side.

Bland grøntsagerne og pres saften over. Vend rapsolie i og smag til med salt og peber og evt. sukker.

Riv peberroden fint.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem 20-25 minutter til de er godt møre.

Form 4 hakkebøffer af hakkekødet. Krydr med salt og peber.
Grill bøfferne 7-8 minutter på hver side.

Hæld vandet fra kartoflerne, men gem ca. 1 dl.
Mos kartoflerne med en håndmixer eller en kartoffelmoser.
Rør mælk og kartoffelvand i kartoffelmosen, så den bliver tilpas lind.

Kom smørret i og smag til med salt og peber, citronskal og revet peberrod.

Server som på billedet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:

Protein: 26%
Kulhydrat: 40%
Fedt: 34%
2280 kJ = 545 kcal
Sund hverdagsmad