Grillet hakkebøf med chermoula-marinade og grøntsager

Lækre hakkebøf på grill er altid et hit. Kødet er krydret med Chermoula-marinade, som også bruges sammen med de grillede grøntsager.

Af Katrine Klinken | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Grill, Sund hverdagsmad, 6 om dagen, Grill


Grillet hakkebøf med chermoula-marinade og grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød 8-12 %

Chermoula-marinade
2 fed hvidløg, pillede
1 tsk paprika
1 tsk cayennepeber
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk vineddike
1 bundt friske koriander eller bredbladet persille (2 spsk grofthakkede til marinaden og resten til drys)
Et drys salt

Grillede grøntsager
2 små fennikelknolde (250 g)
6 nye løg med top (250 g)
4 majskolber (300 g)
2 spsk olivenolie
1 citron i både (50 g)
1 bundt koriander eller bredbladet persille (50 g)
Groft salt, gerne flagesalt

Tilbehør

200 g groft hvedebrød eller 4 boller

Sådan gør du

  1. Tænd grillen i god tid (mindst ½ time før brug). Den er klar til brug, når overfladen på kullene er grå, og alle flammer er væk. Grillristen er passende varm når man kan holde hånden over risten i mindst fem sekunder og højst ti.
  2. Pil hvidløg og knus det evt. i en hvidløgspresser puré.
  3. Rør hvidløg sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen og vineddike til en charmoula-marinade.
  4. Ælt kødet med halvdelen af chermoula-marinaden og koriander, og form den til 4 bøffer ca. 1½ cm tykke.
  5. Pensl med olie. Pensl også grillristen med lidt olie.
  6. Grill 6-8 minutter på hver side til kødet er gennemstegt.
  7. Varmen på grill-risten justeres ved at flytte den op og ned. Når kullene afgiver mindre varme, skal risten tættere på kullene.
  8. Skær fennikel i kvarte, løgene i halve og majsene i skiver.
  9. Vend grønsagerne i lidt olie, og grill dem ca. 5 min. på hver side.
  10. Skær citronerne i både og steg dem med nogle minutter på hver side.
  11. Server det hele sammen med resten af marinaden, et godt drys frisk koriander eller persille, salt og brød.

Tips

  • Kan også steges på en almindelig pande eller grillpande.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2450 kJ - 575 kcal

Ca. 225 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo