Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 grisemignon, ca. 350 g
1 spsk stærk karrypasta eller 2 tsk stærk karry
1 spsk olivenolie
salt og peber
Bønnesalat
400 g grønne bønner
2 æg
1 spsk rødvins- eller sherryeddike
3 spsk olivenolie
2 spsk krydderurter, fx esdragon, persille, dild og kørvel
1 lille løg
Tilbehør
750 g nye kartofter kogt med masser af dild
Sådan gør du
Kødet
Rør karrypasta med salt og peber. Fordel blandingen på mignonen og grill kødet på alle sider på en varm grill 5-6 minutter i alt. Tag kødet af grillen og pak det ind i stanniol. Grill pakken 20-25 minutter i alt. Anbefalet centrumtemperatur er 65-70 grader. Vend pakken af og til.
Bønnesalat
Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand ca. 5 minutter, til de stadig har bid. Hæld vandet fra. Køl dem hurtigt af i koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de hårdkogte æg groft og rør eddike med olie, salt, peber og de hakkede krydderurter. Vend det hele sammen med bønnerne og drys med finthakket løg.
Tips
- Den hele grisemignon kan grilles over indirekte varme i en grill med låg.
Energifordeling
Nu hedder det mignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten):
Energi: 2534 kJ (603 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 49 g
kostfibre: 8 g
fedt: 28 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 431 kJ (103 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g