Grillet culotte med enebær, bagte kartofler, salat og hvidløgscreme

Grillet culotte med enebær, bagte kartofler, salat og hvidløgscreme

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

1 culotte af okse eller kalv, ca. 1 kg
15 tørrede enebær
1 spsk groft salt
1 spsk sukker

4 løg, 400 g

4 store kartofler, 600 g

1 helt hvidløg

4 dl yoghurt naturel, 10%

2 bundter friske krydderurter (persille, kørvel, purløg, dild)
3 stk hjertesalat eller 1 iceberg salat, 250 g
2 tsk olie, gerne koldpresset rapsolie
1 spsk vineddike
Salt og peber

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Rids fedtsiden på culotten.

Stød enebær og salt i en morter eller elektrisk krydderikværn til enebærrene er findelt. Kom sukker i blandingen.

Gnid stegen grundigt med blandingen og sæt den på køl i minimum 3 timer, gerne natten over.

Tænd op i grillen – mindst ½ time før brug. Den er klar til brug, når kullene er grå, og alle flammer er væk.

Skær bunden af løgene og lad resten af skallen sidde på. Skrub kartoflerne.

Kom culotte, kartofler, løg og hvidløg på grillen. Alt skal stege ved indirekte varme.

Skyl, tør og hak krydderurter groft. Skyl salaten og skær den i strimler. Kom det i en skål.

Tag løgene af, når de er ved at poppe ud af deres skaller, det tager ca. 30 minutter. Pres kødet ud og skær det i grove stykker. Bland med salaten og smag til med olie, eddike, salt og peber. 

Hvidløget skal have ca. 30 minutter. Tag det af, når det er blevet blødt. Pil skallen af og hak kødet fint, næsten helt til mos og bland det med yoghurt/creme fraiche. Smag til med salt og peber.  

Culotten skal stege ca. 40 minutter, brug et stegetermometer, og tag stegen af, når det viser 58 grader.

Skær et kryds i kartoflerne og drys dem med salt og friskkværnet peber.

Tips

  • Retten kan også tilberedes i ovn.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 33%
Kulhydrat: 34%
Fedt: 33%
2410 kJ - 577 kcal
Gæster