Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
3 oksebøffer 2 cm tykke, à 150 g
Salt og peber
1 agurk
200 g grønne bønner (haricot verts)
200 g sherrytomater eller andre modne tomater
1 bundt forårsløg
Dressing:
1 spsk olie gerne koldpresset rapsolie
1 spsk æbleeddike eller citronsaft
Tilbehør
Groft brød, 200 g
Sådan gør du
- Skær agurken i tern på 1x1 cm. Vend med 1 tsk salt.
- Nip enderne af bønnerne.
- Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand og kog dem i 2-3 minutter. Prøv efter om de er møre, men stadig med bid.
- Tag dem op og skyl med koldt vand. Sæt dem til side.
- Skyl og halver tomaterne.
- Rens forårsløgene og skær dem i tynder skiver.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
- Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
- Tag bøfferne af.
- Anret som på billedet med dressingen over.
Tips
Hvordan tænder du bedst grillen, og hvordan får du mørt og saftigt kød? Se vores guide til den gode grilloplevelse.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 35%
Kulhydrat: 37%
Fedt: 28%
1550 kJ - 371 kcal