Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 bøffer af oksefilet a 125 g, 2 cm tykke
Salt og peber
1 tsk almindelige kommenfrø
1 tsk spidskommenfrø eller korianderfrø
75 g rygeost, 5 % fedt
1½ dl letmælk
2 små spidskål/sommerkål, 500 g
1 bundt purløg
1 bundt, 10 nye gulerødder, 500 g
1 bundt, 8-10 forårsløg eller små nye løg, 200 g
1 tsk olie
1 kg kartofler
Sådan gør du
Tænd grillen.
Varm en pande ved god varme. Rist kommenfrø et øjeblik. Afkøl og knus dem halvfint i en morter eller med med en flaske på et skærebræt.
Rør mælken i rygeosten lidt ad gangen. Tilsæt kommen og smag til med salt og peber.
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og skær den i både. Kog dem i 3-4 minutter i spilkogende, saltet vand.
Tag kålen op og lad den dryppe af i en sigte. Lad kålen køle af, skær den i lidt mindre stykker og vend den i rygeostecremen. Skyl purløg og klip den over.
Kog kartoflerne.
Pil løg og halver dem på langs.
Skræl eller skrub gulerødder og halver dem på langs. Dryp løg og gulerødder med olie, salt og peber.
Grill grøntsagerne et par minutter på hver side, de skal have lidt farve.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Brun bøfferne på grillen ved god varme 1 minut på hver side. Flyt kødet længere væk fra gløderne og grill til saften kommer op på overfladen. Vend og grill til saften kommer op på overfladen på den anden side.
Tips
- Kommen kan udelades.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 25%
Kulhydrat: 42%
Fedt: 33%
2575 kJ - 615 kcal