Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Fars
500 g hakket grisekød, ca. 6% fedt
2-3 tsk rød karrypasta
2 forårsløg
frisk mynte og/eller koriander
1 tsk salt
1 tsk olie
Ananas-relish
1 lille ananas
frisk mynte og/eller koriander
1 forårsløg
1 lime
Salat
spidskål, ca. 300 g
1 spsk peanuts
100 g bønnespirer
Dressing
1 lime
½ tsk rød karrypasta
2 tsk olie, gerne sesamolie
salt og peber
Tilbehør
4 burgerboller eller grovboller, 330 g
Sådan gør du
Tænd grillen. Pisk karrypastaen med 1 spsk vand. Rør kødet med karrypasta, finthakkede forårsløg og 3 spsk hakkede krydderurter og salt.
Del farsen i 4 kugler og form dem til bøffer. Pensl kødet med olie.
Hak ananassen groft og 1 spsk krydderurter fint. Skær forårsløget fint. Bland ananas, krydderurter, forårsløg og 1 tsk limesaft.
Snit spidskålen fint og hak peanuts groft. Bland spidskål, peanuts og bønnespirer. Pisk 2 spsk limesaft, rød karrypasta og olie sammen og vend dressingen i salaten. Smag til med salt og peber.
Grill bøfferne ca. 4 minutter på hver side. Lun brødet på grillen.
Tips
- Hakket grisekød 10% fedt kan bruges i stedet for hakket grisekød med 6% fedt. Bøfferne kan også steges på pande.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2374 kJ (565 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 63 g
kostfibre: 9 g
fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 492 kJ (117 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2536 kJ (604 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 64 g
kostfibre: 9 g
fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 525 kJ (125 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g