Grillede thai-burgere med ananas-relish

Lækre grillede thai-inspirerede burgere med grisekød, salat og krydret ananas-relish.

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Grillede thai-burgere med ananas-relish

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Fars
500 g hakket grisekød, ca. 6% fedt
2-3 tsk rød karrypasta
2 forårsløg
frisk mynte og/eller koriander
1 tsk salt
1 tsk olie

Ananas-relish
1 lille ananas
frisk mynte og/eller koriander
1 forårsløg
1 lime

Salat
spidskål, ca. 300 g
1 spsk peanuts
100 g bønnespirer

Dressing
1 lime
½ tsk rød karrypasta
2 tsk olie, gerne sesamolie
salt og peber

Tilbehør

4 burgerboller eller grovboller, 330 g

Sådan gør du

Tænd grillen. Pisk karrypastaen med 1 spsk vand. Rør kødet med karrypasta, finthakkede forårsløg og 3 spsk hakkede krydderurter og salt.

Del farsen i 4 kugler og form dem til bøffer. Pensl kødet med olie.

Hak ananassen groft og 1 spsk krydderurter fint. Skær forårsløget fint. Bland ananas, krydderurter, forårsløg og 1 tsk limesaft.

Snit spidskålen fint og hak peanuts groft. Bland spidskål, peanuts og bønnespirer. Pisk 2 spsk limesaft, rød karrypasta og olie sammen og vend dressingen i salaten. Smag til med salt og peber.

Grill bøfferne ca. 4 minutter på hver side. Lun brødet på grillen.

Tips

  • Hakket grisekød 10% fedt kan bruges i stedet for hakket grisekød med 6% fedt. Bøfferne kan også steges på pande.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2374 kJ (565 kcal)

protein: 37  g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 9 g

fedt: 16 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 492 kJ (117 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 13 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2536 kJ (604 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 64 g

kostfibre: 9 g

fedt: 22 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 525 kJ (125 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g