Grillede sauté-skiver med kartofler og peberfrugtsalat

Grillede sauté-skiver med kartofler og peberfrugtsalat

Af Pernille Bækgaard | Forår, Sommer, Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen, Grill


Grillede sauté-skiver med kartofler og peberfrugtsalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter, når grillen er varm

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 lime
2 spsk olie
salt og peber

Peberfrugtsalat
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 spsk kapers
1 løg
1 tsk vineddike
2 tsk olie
salat
frisk koriander eller basilikum

Tilbehør

200 g små nye kartofler
½ spsk olie

Sådan gør du

Tænd grillen.

Læg sauté-skiverne i en marinade af limesaft, olie, salt og peber. Stil dem i køleskab til salaten er færdig.

Skær kartoflerne i halve og kog dem ca. 10 minutter. Pensl dem med olie og grill dem til de er møre.

Skær peberfrugterne i fine strimler. Bland dem med kapers og fintsnittet løg. Rør en dressing af vineddike, olie, salt og peber og hæld den over peberfrugterne. Vend med salat og plukket koriander.

Lad kødet dryppe af i en si. Grill det 1 minut på hver side, 2 minutter i alt.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Medaljoner af svinefilet, skinkeschnitzler af inderlår og mørbradbøffer kan bruges i stedet for sauté-skiver. 
  • Marinaden kan laves med citron i stedet for lime.
  • Prøv også denne opskrift på svinekam på grill.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 35%
Fedt 29%
1540 kJ - 365 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo