Grillede minutkoteletter og spidskål med tomatdressing

Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

Grillede minutkoteletter
4 minutkoteletter, ca. 2 cm tykke

Grillet spidskål
1 lille spidskål, ca 700 g
2 tsk olie, fx olivenolie
Salt og peber

Tomatdressing
20 små tomater
3 spsk frugteddike, fx æbleeddike
1 tsk olie, fx olivenolie
Tilbehør
150 g brød, gerne fuldkorn
½ bundt purløg
½ dl græskarkerner, ca. 25 g

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Fjern de grimmeste yderblade på kålen. Flæk den på langs og skyl i koldt vand. Skær den i 8 ’både’ på langs, så der sidder lidt rod og holder sammen på bladene. Dryp med olie. Grill spidskålsbådene 1-2 minutter på hver side, så de får farve på ydersiden og stadig har masser af sprødhed. Krydr med salt og peber.

Vask tomater og tør dem godt. Grill tomater 2-3 minutter på den ene side, til de bliver mørke og skallen revner. Kom tomaterne i en skål og bland med eddike, olie, salt og peber. Giv evt. tomaterne et let tryk med en gaffel, så de revner.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Grill koteletter ca. 3½ minut på hver side.

Lun brødet på grillen. Skyl og hak purløg.

Server koteletter med grillet spidskål, tomatdressing, brød og purløg og græskarkerner som topping.

 

Udlånt af Den Magiske Gris

Tips

  • Grill kun tomaterne et par minutter. Så har de nemlig stadig masser af deres friskhed, men får også lidt grillsmag og sødme af varmen.
  • Du kan krydre koteletterne med flere krydderier, hvis du har lyst. Fx paprika.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 39%
Kulhydrat 33%
Fedt 28%
1470 kJ – 355 kcal
Grill