Grillede minutkoteletter med mozzarella, gnocchi og fennikelsalat

Grillede minutkoteletter med mozzarella, gnocchi og fennikelsalat

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Grill, Sund hverdagsmad, Grill


Grillede minutkoteletter med mozzarella, gnocchi og fennikelsalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Grillede minutkoteletter
4 minutkoteletter, ca. 2 cm tykke
Salt og peber
1 bundt basilikum
1 mozzarellaost, ca. 125 g

Gnocchi
2 tsk olie, fx olivenolie
1 pakke gnocchi, 500 g

Fennikelsalat
2 fennikel, ca. 300 g
2 tsk olie, fx olivenolie
1 citron, usprøjtet

Sådan gør du

Dup koteletter tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Skyl basilikum. Pluk basilikumblade af stilkene og hak det yderste af stilkene. Drys hakket basilikumstilke over koteletterne. Gem bladene til pynt. Skær mozzarella i skiver. Grill koteletter ca. 3½ minut på den ene side. Vend dem og læg skiver af mozzarella på, som smelter, mens koteletterne griller ca. 3½ minut på den anden side.

Varm olie på en pande ved god varme og steg gnocchi 2-3 min på hver side, så de får en sprød og gylden stegeoverflade. Krydr med salt, skru helt ned for varmen og lad gnocchi ligge på panden og holde sig varme.

Skær rodende og top af fennikel, flæk på langs og skyl i koldt vand. Skær den i helt fine skiver – brug evt. et mandolinjern. Vend med olie, revet citronskal, citronsaft, salt og peber.

Drys koteletter med basilikumblade og server med gnocchi og fennikelsalat.

 

Tips

  • I stedet for at grille kødet, kan du stege dem på en grillpande.
  • Du kan bruge glaskål i stedet for fennikel.
  • Se også vores lækre opskrift på grillkoteletter.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 38%
Fedt 29%
2020 kJ – 490 kcal