Grillede grøntsager og minuttern med hvidløg og ingefær

Lækre grillede grøntsager og grillspyd med minuttern marineret i hvidløg og ingefær. Serveres med brød til.

Af Mikkel Karstad | Sommer, Efterår | Hovedretter | Hverdag, Grill, Sund hverdagsmad, Grill


Grillede grøntsager og minuttern med hvidløg og ingefær

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Minuttern med forårsløg
500 g minuttern, 2x2x2 cm
8 træspyd
2 fed hvidløg
10 g ingefær
2 tsk olie, fx olivenolie
Salt og peber

2 forårsløg

Grillede grøntsager
1 squash
1 aubergine
½ bundt persille
1 spsk olie, fx olivenolie
2 spsk hakket, soltørret tomat, ca. 30 g
2 spsk balsamico

Tilbehør

150 g brød, gerne fuldkornsbrød

Sådan gør du

Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.

Pil hvidløg og skræl ingefær. Riv begge dele eller hak det fint. Vend minuttern med hvidløg, ingefær og olie i en skål. Krydr med salt og peber.

Skyl squash og aubergine og skær i tynde skiver på langs. Halvér de længste. Læg skiverne i et fad og drys med lidt salt. Lad grøntsagerne trække i 10 minutter. Skyl og hak persille. Afdryp squash og courgetter grundigt og pensl med olie. Grill grøntsagerne, til de får flotte grillstriber på begge sider, men stadig har lidt bid, ca. 4 minutter i alt. Vend de grillede grøntsager med hakket persille, soltørret tomat og balsamico.

Sæt kødet på spyd. Grill spyd i 3-4 min. på hver side, cirka 10 minutter i alt. Skær rodende og det yderste af toppen på forårsløg og skyl grundigt. Snit forårsløg fint og kom dem i en skål. Tag kødet af spyd og vend med forårsløg.

Lun brødet på grillen.

 

Tips

  • I stedet for at sætte kødet på spyd, kan du stege det på en pande, som du sætter på grillen. Gem så olien hertil og varm den på panden – det skal være så varm, at det siger lyde, når du kommer kødet på. Brun kødet på alle sider, cirka 6 minutter i alt.
  • Du kan også servere kødet på spyd og i stedet grille forårsløg, der er skyllede. De skal grilles cirka 1½ minut på hver side – 3 minutter i alt.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 345 g af retten): 

Energi: 1400 kJ (333 kcal)

protein: 33 g

kulhydrat: 28 g

kostfibre: 6 g

fedt: 8 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 406 kJ (97 kcal)

protein: 10 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g