Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Minuttern med forårsløg
500 g minuttern, 2x2x2 cm
8 træspyd
2 fed hvidløg
10 g ingefær
2 tsk olie, fx olivenolie
Salt og peber
2 forårsløg
Grillede grøntsager
1 squash
1 aubergine
½ bundt persille
1 spsk olie, fx olivenolie
2 spsk hakket, soltørret tomat, ca. 30 g
2 spsk balsamico
Tilbehør
150 g brød, gerne fuldkornsbrød
Sådan gør du
Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.
Pil hvidløg og skræl ingefær. Riv begge dele eller hak det fint. Vend minuttern med hvidløg, ingefær og olie i en skål. Krydr med salt og peber.
Skyl squash og aubergine og skær i tynde skiver på langs. Halvér de længste. Læg skiverne i et fad og drys med lidt salt. Lad grøntsagerne trække i 10 minutter. Skyl og hak persille. Afdryp squash og courgetter grundigt og pensl med olie. Grill grøntsagerne, til de får flotte grillstriber på begge sider, men stadig har lidt bid, ca. 4 minutter i alt. Vend de grillede grøntsager med hakket persille, soltørret tomat og balsamico.
Sæt kødet på spyd. Grill spyd i 3-4 min. på hver side, cirka 10 minutter i alt. Skær rodende og det yderste af toppen på forårsløg og skyl grundigt. Snit forårsløg fint og kom dem i en skål. Tag kødet af spyd og vend med forårsløg.
Lun brødet på grillen.
Tips
- I stedet for at sætte kødet på spyd, kan du stege det på en pande, som du sætter på grillen. Gem så olien hertil og varm den på panden – det skal være så varm, at det siger lyde, når du kommer kødet på. Brun kødet på alle sider, cirka 6 minutter i alt.
- Du kan også servere kødet på spyd og i stedet grille forårsløg, der er skyllede. De skal grilles cirka 1½ minut på hver side – 3 minutter i alt.
Energifordeling
Nu hedder det minuttern af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 345 g af retten):
Energi: 1400 kJ (333 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 28 g
kostfibre: 6 g
fedt: 8 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 406 kJ (97 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g