Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket kalvekød eller kalve- og svinekød 8-12%
blandede friske krydderurter: merian, timian m.m., 50 g
1 tsk olie
Salt og peber
Salat
1 kg (nye) kartofler
1 salathovede (100 g)
500 g tomat
100 g pillede friske grønne ærter, evt. fra frost
Kærnemælksdressing
½ dl kærnemælk
3 spsk mayonnaise
2 håndfulde friske basilikumblade
Sådan gør du
Tænd grillen i god tid (mindst ½ time før brug). Den er klar til brug, når overfladen på kullene er grå, og alle flammer er væk. Grillristen er passende varm, når man kan holde hånden over risten i mindst fem sekunder og højst ti.
Skyl krydderurterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Hak bladene groft og bland dem med kødet. Form 4 kalvekrebinetter ca. 1½ cm tykke. Krydr med salt og peber på begge sider.
Pensl grillristen med lidt olie. Grill krebinetterne ca. 6-8 minutter på hver side til kødet er gennemstegt. Varmen på grill-risten justeres ved at flytte den op og ned. Når kullene afgiver mindre varme skal risten ned eller tættere på.
Skrub kartoflerne og kog dem møre i let saltet vand 12-15 minutter. Lad dem køle af og skær dem i både.
Skyl salaten og tomaterne. Skær tomaterne i både. Bland salatbladene med tomat, kartofler og pillede ærter.
Rør mayonnaise og kærnemælk sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten med grofthakkede basilikumblade.
Tips
- Krebinetterne kan også steges på en almindelig pande eller grillpande.
- Salaten kan laves med olie/eddikedressing eller en anden dressing efter eget valg.
- Hakket oksekød kan også anvendes.
- Prøv også: Karbonader med stuvede ærter og gulerødder.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 44%
Fedt 30 % (heraf 10 % mættet fedt)
2400 kJ - 575 kcal