Tilberedningstid
45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 bovsteaks uden fedtkant, 1½ cm tykke
salt og peber
evt. 1 spsk barbecue grillsauce
Pastasalat
250 g tørrede pastarør eller skruer
1 peberfrugt
evt. 1 lille chili
1 lille agurk
evt. 2 spsk kapers
10 oliven uden sten
Dressing
3 dl tomatjuice
1½ spsk olie
1-2 fed hvidløg
2 spsk frisk basilikum eller 2 tsk tørret
1 bundt persille
1 tsk mild paprika
1 citron
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen.
Pisk tomatjuice, olie, presset
hvidløg og finthakket basilikum og 2 spsk finthakket persille sammen og smag til
med paprika, ca. 1 spsk citronsaft, salt og peber.
Skær peberfrugten i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og snit den i tynde skiver. Lad pastaen dryppe af og vend den straks i dressingen sammen med peberfrugt og evt. chili. Lad salaten trække mindst ½ time, gerne længere.
Lige før servering blandes agurk i små tern i salaten, evt. også kapers og oliven i tynde skiver.
Snit bovsteaksene i
øverste muskelhinde ca. fire steder. Dup kødet tørt og pensl evt. med
grillsauce. Krydr med salt og peber. Grill dem ca. 7-8 minutter på hver side.
Tips
- Bovsteaks kan også steges på pande. Brun ved god varme 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem 6-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Se også opskrift på Lækker grillet bovsteak
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten):
Energi: 3423 kJ ( kcal)
protein: 61 g
kulhydrat: 56 g
kostfibre: 6 g
fedt: 38 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 610 kJ (145 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g