Grillede bovsteaks med krydret pastasalat

Lækker grillmad med velsmagende pastasalat som tilbehør.

Af Susanne Palmqvist | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 bovsteaks uden fedtkant, 1½ cm tykke
salt og peber
evt. 1 spsk barbecue grillsauce

Pastasalat
250 g tørrede pastarør eller skruer
1 peberfrugt
evt. 1 lille chili
1 lille agurk
evt. 2 spsk kapers
10 oliven uden sten

Dressing
3 dl tomatjuice
1½ spsk olie
1-2 fed hvidløg
2 spsk frisk basilikum eller 2 tsk tørret
1 bundt persille
1 tsk mild paprika
1 citron

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisningen.

Pisk tomatjuice, olie, presset hvidløg og finthakket basilikum og 2 spsk finthakket persille sammen og smag til med paprika, ca. 1 spsk citronsaft, salt og peber.

Skær peberfrugten i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og snit den i tynde skiver. Lad pastaen dryppe af og vend den straks i dressingen sammen med peberfrugt og evt. chili. Lad salaten trække mindst ½ time, gerne længere. Lige før servering blandes agurk i små tern i salaten, evt. også kapers og oliven i tynde skiver.

Snit bovsteaksene i øverste muskelhinde ca. fire steder. Dup kødet tørt og pensl evt. med grillsauce. Krydr med salt og peber. Grill dem ca. 7-8 minutter på hver side.

Tips

  • Bovsteaks kan også steges på pande. Brun ved god varme 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem 6-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  • Se også opskrift på Lækker grillet bovsteak

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 560 g af retten): 

Energi: 3423 kJ ( kcal)

protein: 61 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 6 g

fedt: 38 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 610 kJ (145 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 7 g