Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
Salt og peber
8 tynde skiver bacon
Evt. tandstikker
500 g grønne asparges
100-150 g blandet salat
80 g blåskimmelost eller parmesanost
Dressing:
¼ spsk dijonsennep
1 spsk rødvins- eller sherryeddike
3 spsk olie
Tilbehør
250 g brød
Sådan gør du
- Dup mørbraden tør med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber og rul bacon omkring. Hold evt. baconen fast med et par tandstikkere.
- Læg mørbraden på en varm grill ved indirekte varme og grill den ca. 20 minutter i alt. Vend kødet jævnligt.
- Tag mørbraden af grillen, når den har en centrumtemperatur på 62-65 grader – da er mørbraden mest saftig.
- Bræk rodenderne af de grønne asparges.
- Skær dem evt. lige lange og skyl dem.
- Grill de rå asparges 3-4 minutter på grillen.
- Rør sennep med salt, peber og eddike. Rør dernæst olien i lidt ad gangen, så dressingen kommer til at ligne en tynd mayonnaise.
- Den kan også bare rystes sammen, så bliver den helt tynd.
- Smag til med salt og peber og vend evt. dressingen i den skyllede salat eller server den til.
Tips
- Rå, grønne asparges kan pakkes ind i baconskiver, og grilles til baconen er sprød. Kan bruges som appetizer eller forret.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 38%
Kulhydrat 33%
Fedt 29%
2500 kJ - 595 kcal