Grillede asparges og mørbrad med bacon

En let, hurtig og lækker ret til sommerens grillaftener.

Af Claus Holm | Forår, Sommer | Hovedretter | Sund hverdagsmad


Grillede asparges og mørbrad med bacon

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

1 afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
Salt og peber
8 tynde skiver bacon
Evt. tandstikker
500 g grønne asparges
100-150 g blandet salat
80 g blåskimmelost eller parmesanost

Dressing:
¼ spsk dijonsennep
1 spsk rødvins- eller sherryeddike
3 spsk olie

 

Tilbehør

250 g brød

 

Sådan gør du

  1. Dup mørbraden tør med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber og rul bacon omkring. Hold evt. baconen fast med et par tandstikkere.
  3. Læg mørbraden på en varm grill ved indirekte varme og grill den ca. 20 minutter i alt. Vend kødet jævnligt.
  4. Tag mørbraden af grillen, når den har en centrumtemperatur på 62-65 grader – da er mørbraden mest saftig.
  5. Bræk rodenderne af de grønne asparges.
  6. Skær dem evt. lige lange og skyl dem.
  7. Grill de rå asparges 3-4 minutter på grillen.
  8. Rør sennep med salt, peber og eddike. Rør dernæst olien i lidt ad gangen, så dressingen kommer til at ligne en tynd mayonnaise.
  9. Den kan også bare rystes sammen, så bliver den helt tynd.
  10. Smag til med salt og peber og vend evt. dressingen i den skyllede salat eller server den til.

Tips

  • Rå, grønne asparges kan pakkes ind i baconskiver, og grilles til baconen er sprød. Kan bruges som appetizer eller forret.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 38%
Kulhydrat 33%
Fedt 29%
2500 kJ - 595 kcal