Tilberedningstid
Ca. 60 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød
½ tsk salt
¼ peber
1 løg
½ citron
1 æg
Frisk oregano eller bredbladet persille
1 lille spidskål
1 bagekartoffel
½ lille aubergine
2 store modne tomater
4 fed hvidløg
50 g revet emmentaler eller mozzarella
Tilbehør
2 små portioner Romainesalat
100 g fuldkornsflûte
Sådan gør du
Kødet
- Rør kødet med salt, peber, det finthakkede løg, saft af ½ citron og 1 spsk friskhakket krydderurt.
- Blanchér 6 kålblade i letsaltet vand i 2 minutter.
- Skær kartoflen i tynde skiver og skær den halve aubergine og tomaterne i tynde skiver.
- Læg det hele lagvis i et lille ovnfast fad med kål nederst, derefter kød, kartoffel, aubergine og tomater sammen med finthakket hvidløg.
- Slut af med kål.
- Krydr mellem lagene.
- Læg et stykke stanniol henover og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35 minutter.
- Tag stanniolen af.
- Drys retten med ost og gratinér den i ca. 10 minutter i ovnen til osten er smeltet.
Tilbehør
- Snit salaten og skær fuldkornsbrødet
Tips
- I stedet for bagekartoffel kan man bruge 200 g almindelige kartofler.
- Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 845 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2673 kJ (635 kcal)
Protein: 47 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 317 kJ (76 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 845 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2803 kJ (667 kcal)
Protein: 45 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 24 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 332 kJ (79 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g