Gratineret grisekød med kål, aubergine og tomat

Enkel og let ret med masser af grønt.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Gratineret svinekød med kålaubergine og tomat

Tilberedningstid

Ca. 60 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød
½ tsk salt
¼ peber
1 løg
½ citron
1 æg
Frisk oregano eller bredbladet persille
1 lille spidskål
1 bagekartoffel
½ lille aubergine
2 store modne tomater
4 fed hvidløg
50 g revet emmentaler eller mozzarella

 

Tilbehør

2 små portioner Romainesalat

100 g fuldkornsflûte

 

Sådan gør du

Kødet

  1. Rør kødet med salt, peber, det finthakkede løg, saft af ½ citron og 1 spsk friskhakket krydderurt.
  2. Blanchér 6 kålblade i letsaltet vand i 2 minutter.
  3. Skær kartoflen i tynde skiver og skær den halve aubergine og tomaterne i tynde skiver.
  4. Læg det hele lagvis i et lille ovnfast fad med kål nederst, derefter kød, kartoffel, aubergine og tomater sammen med finthakket hvidløg.
  5. Slut af med kål.
  6. Krydr mellem lagene.
  7. Læg et stykke stanniol henover og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35 minutter.
  8. Tag stanniolen af.
  9. Drys retten med ost og gratinér den i ca. 10 minutter i ovnen til osten er smeltet.

Tilbehør

  1. Snit salaten og skær fuldkornsbrødet

Tips

  • I stedet for bagekartoffel kan man bruge 200 g almindelige kartofler.
  • Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 845 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2673 kJ (635 kcal)
Protein: 47 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 19 g

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 317 kJ (76 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g

Næringsindhold pr. person (ca. 845 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2803 kJ (667 kcal)
Protein: 45 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 24 g

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 332 kJ (79 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g