Tilberedningstid
Ca. 35 minutter
Det skal du bruge
4 personer
300 g stegeflæsk (bryst af gris i skiver)
Salt
4 fennikel
1 dl hvidvin
1 burrata eller god fed mozzarella
½ dl olivenolie
30 g friskrevet parmesan
1 usprøjtet citron
10 fennikelfrø
Pynt
30 g hasselnødder
½ bundt estragon
Sådan gør du
Flæsk
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Læg kødskiverne på spækbræt og bank dem let med hånden, så de bliver godt flade.
- Læg dem på en bagerist og drys med salt.
- Sæt stegeflæsket i ovnen med en bradepande under risten og steg ved 180 grader i 25-30 minutter til det er blevet flot gyldent og sprødt.
Fennikel
- Skyl fennikel og skær evt. de yderste 2-3 cm af toppen.
- Kom fennikel i en gryde, tilsæt hvidvin, lidt salt og vand så det lige dækker.
- Læg låg på gryden kog fennikel på lav varme i 10-12 minutter.
- Sluk for varmen og lad dem trække 5 minutter i den lune kogelage.
- Tag fennikel op og skær dem ud i skiver på den lange led og læg dem i et ovnfast fad.
Gratin
- Skær det afkølede stegeflæsk i grove tern og kom dem i fadet til fennikel.
- Krydr med salt og peber, bræk burrata i mindre stykker og fordel den over fennikel og flæsk.
- Dryp med olivenolie og kom revet parmesan på toppen.
- Sæt fadet i ovnen og gratiner fennikel og stegeflæsk under grill ved 230 grader, indtil de får en flot og gylden overflade, ca. 6-8 minutter.
- Tag gratin ud af ovnen og anret den i en lille dyb tallerken, sørg for at få godt med ost med.
- Drys med hakkede hasselnødder og skyllet, klippet estragon på toppen.
Tips
- Server som en lille selvstændig ret eller som en del af et større måltid.
-
Denne opskrift er hentet fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder udskæringen stegeflæsk fra gris. Før hed det svinebryst i skiver.
Næringsindhold pr. person (ca. 288 g af retten):
Energi: 1747 kJ (418 kcal)
Protein: 27 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre:4 g
Fedt: 29 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 607 kJ (145 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 2 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 10 g