’Gratin’ med fennikel, burrata og sprødt flæsk

Lækker ovnret med sprødt flæsk i kombination med fennikel og burrata.

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Hverdag


’Gratin’ med fennikel, burrata og sprødt flæsk

Tilberedningstid

Ca. 35 minutter

Det skal du bruge

4 personer

300 g stegeflæsk (bryst af gris i skiver)
Salt
4 fennikel
1 dl hvidvin
1 burrata eller god fed mozzarella
½ dl olivenolie
30 g friskrevet parmesan
1 usprøjtet citron
10 fennikelfrø

Pynt
30 g hasselnødder
½ bundt estragon

Sådan gør du

Flæsk

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Læg kødskiverne på spækbræt og bank dem let med hånden, så de bliver godt flade.
  3. Læg dem på en bagerist og drys med salt.
  4. Sæt stegeflæsket i ovnen med en bradepande under risten og steg ved 180 grader i 25-30 minutter til det er blevet flot gyldent og sprødt.

Fennikel

  1. Skyl fennikel og skær evt. de yderste 2-3 cm af toppen.
  2. Kom fennikel i en gryde, tilsæt hvidvin, lidt salt og vand så det lige dækker.
  3. Læg låg på gryden kog fennikel på lav varme i 10-12 minutter.
  4. Sluk for varmen og lad dem trække 5 minutter i den lune kogelage.
  5. Tag fennikel op og skær dem ud i skiver på den lange led og læg dem i et ovnfast fad.

Gratin

  1. Skær det afkølede stegeflæsk i grove tern og kom dem i fadet til fennikel.
  2. Krydr med salt og peber, bræk burrata i mindre stykker og fordel den over fennikel og flæsk.
  3. Dryp med olivenolie og kom revet parmesan på toppen.
  4. Sæt fadet i ovnen og gratiner fennikel og stegeflæsk under grill ved 230 grader, indtil de får en flot og gylden overflade, ca. 6-8 minutter.
  5. Tag gratin ud af ovnen og anret den i en lille dyb tallerken, sørg for at få godt med ost med.
  6. Drys med hakkede hasselnødder og skyllet, klippet estragon på toppen.

 

Tips

  • Server som en lille selvstændig ret eller som en del af et større måltid.
  • Denne opskrift er hentet fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk

Energifordeling

Nu hedder udskæringen stegeflæsk fra gris. Før hed det svinebryst i skiver.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 288 g af retten): 

Energi: 1747 kJ (418 kcal)

Protein: 27 g

Kulhydrat: 7 g

Kostfibre:4  g

Fedt: 29 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 607 kJ (145 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 2 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 10 g