Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
½ tsk
stødt koriander og/eller stødt kanel
½ tsk tørret basilikum
1 æg
1 løg
2-3 dl mimimælk eller vand
1 dl
hvedemel
1 spsk olie
Tomatmarinade
1 ds flåede tomater
1 ds koncentreret tomatpuré, ca.70 g
2 spsk olie
½-1 spsk vineddike
paprika
evt. tabasco
Tilbehør
150 g grøn salat
75 g oliven
25 g fetaost
200 g groft brød
Sådan gør du
Kødboller
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, krydderier, æg og
revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Form farsen med en ske til store runde
boller og steg dem gyldne i olien. Efter bruning skrues ned til svag varme og
steg i alt ca. 8 minutter. Vend kødbollerne hyppigt under stegningen, så de
bevarer det runde udseende. Ryst evt. panden ind imellem.
Tomatmarinade
Blend eller purer de flåede tomater samt halvdelen
af lagen fra dåsen, tomatpureen, olien og vineddiken. Smag marinaden til med
paprika, salt og peber. Ved servering lægges kødbollerne i marinaden.
Tips
- Tomatmarinaden kan erstattes af færdigkøbt tomatsauce.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 37%
Fedt 36%
2425 kJ - 580 kcal
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 34%
Fedt 42%
2650 kJ - 630 kcal