Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
3 personer
Græskarsuppe
10 skiver røget skinke, fx parmaskinke eller serranoskinke, ca. 150 g
4 skalotteløg, ca. 150 g
3 fed hvidløg
½ græskar, ca. 800 g - fx hokkaido
4 kartofler, ca. 250 g
2 tsk olie
½ l vand
1 bouillonterning
1 dl madlavningsfløde, 9 %
Salt
Peber
2-3 spsk eddike – fx æbleeddike
Timianrasp
2 kviste timian
25 g smør
1 dl rasp, ca. 45 g
Salt
Tilbehør
3 tykke skiver groft franskbrød, ca. 210 g
Sådan gør du
Græskarsuppe
- Skær skinke i mindre stykker.
- Pil løg og hvidløg og hak det fint.
- Skyl græskar godt og skrub eventuelle urenheder væk.
- Flæk det og skrab kernerne ud og skær græskarkødet i tern.
- Skræl kartofler og skær i tern.
- Varm olie i en gryde ved god varme og svits løg, skinke og hvidløg et øjeblik.
- Tilsæt græskar, kartofler, vand, bouillonterning og fløde.
- Lad suppen simre til græskar og kartofler er helt møre.
- Blend suppen med en stavblender til en glat konsistens og smag til med salt, peber og eddike.
- Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis suppen er for tyk.
Timianrasp
- Skyl timian og pil bladene af nogle af stilkene. Gem dem til at smage til med til sidst.
- Brun smør i en lille gryde ved god varme.
- Tag gryden af varmen og tilsæt timiankviste.
- Lad det trække i ca. 20 minutter og tag timiankvistene op.
- Sæt gryden på varmen igen og brun raspen ved god varme til det er gyldent.
- Smag til med salt og friske timianblade.
Tips
- I stedet for parmaskinke kan du anvende bacon.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen røget skinke fra gris. Før hed det røget skinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 777 g af retten):
Energi: 2736 kJ (654 kcal)
Protein: 28 g
Kulhydrat: 77 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 23 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 352 kJ (84 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g